Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het gevaar van een aflevering van de Cevennen dit weekend

We hebben het er al een aantal dagen over: de huidige week is erg mooi eind september. Ondanks de wat koele nachten, zorgt de goede zonneschijn ervoor dat de dagen redelijk koel zijn. Deze periode van mooi weer duurt tot vrijdag of mogelijk zaterdag, voordat de verwachte verslechtering de volgende dag optreedt. Een aflevering van Seven wordt verwacht tussen zondag en maandag, a priori van normale intensiteit maar niettemin in de gaten. Dit scenario is overwogen in onze vorige artikelen, maar de modellen zijn aanzienlijk uiteengelopen.

Vandaag lijkt het erop dat GFS en CEP relatieve overeenstemming hebben bereikt over het komende scenario. Maar voordat we in details treden, laten we ons net als de hele herfst het verschil herinneren tussen de “Zeven Ring” en de “Mediterrane Ring”. Terwijl de episode van de Cevennen invloed heeft op de Cevennen, heeft de episode in de Middellandse Zee betrekking op… de Middellandse Zeeboog! Dit lijkt misschien logisch, maar het komt vaak voor dat de media de term Cevennen-episode gebruiken voor een evenement dat plaatsvond in Perpignan of Nice…

uitgebreid, Mediterrane ringen hebben precies dezelfde vormingsvoorwaarden als de zeven ringen. Warme, vochtige lucht komt van zeewind. Tegelijkertijd is er op grotere hoogte koelere lucht. Variabiliteit in de luchtmassa bevordert de vorming van convectie en onweer, vooral boven de vlaktes en de zee (zie grafiek rechtsboven). Een ander verschil heeft betrekking op de mediterrane ring, De Zeeman was minder krachtig dan tijdens de Zeven Ringen. De wind draagt ​​geen wolken tot de Cevennen. Inwaartse stroom stopt om convergentie op laag niveau te vormen. De storm ontwikkelt zich dus op het niveau van deze convergentie. Enkele voorbeelden van mediterrane afleveringen: 3 oktober 1988 in Nmes, 6 en 8 september 2005 in Montpellier en Nmes, 15 juni 2010 in Var, 3 oktober 2015 in Cannes.

READ  RTL Today - Een jonge vrouw getuigt: 'Het Covid-vaccin heeft mijn leven verpest'

Voor de Ring van Cevennes, zie de kaart hierboven aan de linkerkant: Ten eerste merken we de sterke offshore wind op die het met zich meebrengt Veel vocht. Deze winden voeren de wolken naar de Cevennen waar ze samengedrukt worden. Deze zachte lucht wordt gedwongen op te stijgen door de reliëfs te ontmoeten, en daarom kan men spreken van het orografische effect. Tegelijkertijd zorgt koelere lucht op grote hoogte voor een sterk thermisch contrast. En daarom, Stormachtige regens ontwikkelen zich in de Cevennen en kunnen aanhouden zolang de situatie impasse blijft. We moeten dan wachten tot de wind verandert om de vochttoevoer naar de Middellandse Zee af te sluiten. Uiteindelijk blijven de afleveringen van de Cevennen over fenomenen die eigen zijn aan onze regio. De stormachtige achteruitgang die Montpellier, Nîmes of Perpignan treft, kan niet worden beschouwd als Sevence-episodes, maar eerder als episodes Mediterrane ringen.

Maar wat kun je dit weekend verwachten? Hier is de vergelijking tussen GFS en CEP:

In tegenstelling tot gisteren zijn de twee vandaag overeengekomen om een ​​enorm lagedrukgebied te creëren dat zich tijdelijk uitstrekt tussen Groenland en het Verenigd Koninkrijk en dicht bij de Atlantische Oceaan. Het lagedrukbekken (lagedrukgebied) schuift naar verwachting zondag de Golf van Biskaje en Noord-Spanje in. In deze context zal tijdelijk een vrij dynamische zuidelijke stroming worden gecreëerd (met vrij sterke offshore winden) ten gunste van heterogene regenval in de regio. Roussillon en West Languedoc krijgen weer weinig te maken met neerslag.

Aan de andere kant, als we East Languedoc naderen en vooral vanuit Sevin, zal de regenval het zwaarst zijn, met een voorheen ongebruikelijke gebeurtenis omdat de modellen een maximum van 175/200 mm op de inscripties simuleren (c’ is normaal en heeft hier weinig effect op tijd van het jaar). Het binnenland van de Gard en ten oosten van Hérault zou ook goede neerslag moeten krijgen, althans tijdelijk, maar opnieuw met normale overstekken. Daarom is het belangrijk om te onthouden dat de episode in de Cevennen niet betekent dat er een ramp zal plaatsvinden (gelukkig is dit niet systematisch).

READ  De ontdekking van het eerste geval van de soort "Perula" in Frankrijk