Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Franse nationale damesteam stelt zijn plaats in de finale van de UEFA Nations League veilig met een overwinning van vier doelpunten

Het Franse nationale damesvoetbalteam, favoriet in zijn groep in de European Nations League, behield zijn kwalificatieplaats, vrijdag 1elk December, voor de finale van de Europese competitie in vier, dankzij de duidelijke overwinning, in Rennes, op Oostenrijk met 3-0.

Met 13 punten uit vijf wedstrijden hebben The Blues een vrijwel perfecte reeks achter de rug en kunnen ze niet langer vergezeld worden door hun avondrivaal, de tweede, die slechts 7 punten heeft. De laatste wedstrijd in de groepsfase, in Portugal, van dinsdag zal daardoor het karakter hebben van een vriendschappelijke wedstrijd.

De spelers van Herve Renard voegen zich bij de Spaanse wereldkampioen, die zich al heeft gekwalificeerd, terwijl de andere twee tickets gaan spelen tussen Duitsland en Denemarken enerzijds, en een trio bestaande uit Nederland, de Engelse Europese kampioen en de verrassende Belgen.

De Oostenrijkers waren minder technisch begaafd maar zeer tactisch gedisciplineerd in een 4-4-2 en waren wanhopig op zoek naar een overwinning om nog steeds in kwalificatie te geloven, en ze kwamen vanaf het begin met aanvallende ambities naar Bretagne.

Met een schot van Barbara Dunst dwong ze de Franse doelman Pauline Peraud-Magnine tot een prachtig horizontaal schot naar links (7).H), een ongekruiste kopbal van Eileen Campbell raakte een paar seconden later de rechterpaal en een afstandsschot van Marie Hoppinger vond de lat (17H), Oostenrijk verdiende in de eerste helft te scoren.

Schreeuwen in de eerste helft

Maar integendeel, de Fransen waren de eersten die de fout ontdekten. Terwijl Hervé Renard voor de wedstrijd waarschuwde voor de kracht van Oostenrijk in vrije trappen, opende Amandine Henry de score met een kopbal uit een vrije trap van Salma Basha (1-0, 5).H).

READ  Koeman verklaart spanningen met Deschamps tegen Zwitserland op Euro

Frankrijk had de voorsprong voor het einde van de eerste helft kunnen verdubbelen, omdat de regionale speler in de etappe, Eugenie Le Sommer, een strafschop kreeg vanwege een hand van de tegenstander. Maar ze zag haar poging naar links draaien door Manuela Zinnsberger (44H).

Het betrof slechts uitstel, want de beste scorer uit de geschiedenis van het nationale team slaagde er in de 57e minuut in om de voorzet van Elisa de Almeida terug te geven.H (2-0) Te midden van de vreugde van 26.453 toeschouwers die Roazon Park vulden.

Hervé Renard bekritiseerde het gebrek aan vastberadenheid van zijn spelers tijdens de eerste periode en gaf toe dat de muren van de kleedkamer “Een beetje geschokt” Tijdens de rust tijdens zijn toespraak en de toespraak van aanvoerder van het Franse nationale team Wendi Renard.

Het nieuws

“Parijs 2024”

Le Monde ontcijfert de geheimen en uitdagingen van de Olympische en Paralympische Spelen van 2024.

Register

“We hebben de indruk dat we altijd een beetje druk moeten uitoefenen. Ik had het gevoel dat ik bij de Saoedi’s zat.”Hij grapte, verwijzend naar zijn beroemde toespraak tijdens de pauze tussen Argentinië en Saoedi-Arabië tijdens het laatste WK, waarin hij een van zijn spelers die verantwoordelijk was voor de verdediging van Lionel Messi nadrukkelijk vroeg dat hij de Argentijn niet om zijn handtekening wilde vragen.

Maar de charismatische coach benadrukte ook het realisme van zijn team: “Dertien punten op vijftien [possibles], het is goed. Er is nog één wedstrijd over. Kwalificatie voor de laatste vier is gegarandeerd. Dus felicitaties aan hen, want ze hebben goed gewerkt. »

Katoto’s opmerkelijke terugkeer

Het verhaal zou niet helemaal mooi zijn geweest zonder de genialiteit van Marie Antoinette Katoto, die anderhalf jaar afwezig was in de ploeg vanwege een zware knieblessure. Ze bleef bij de aftrap op de bank zitten en werd op slag van rust vrijgelaten door Hervé Renard. Ze toonde vrijgevigheid tijdens haar telefoongesprekken en hing gracieus op toen ze 84 wasH Minuut 8, hoekschop vanaf de rechterkant, voltooiing van de overwinning voor Blues. Zijn grote glimlach na zijn doelpunt sprak boekdelen over zijn geluk bij het opnieuw scoren.

READ  Live - Ballon d'Or feest live: Mbappé was goed aanwezig bij de uitreiking van de beker
Marie-Antoinette Katoto (nr. 14) viert haar doelpunt tegen Oostenrijk, op 1 december 2023, in Rennes.

“Ik had niet verwacht dat ik deze wedstrijd niet zou starten, ik zal niet op deze manier beginnen. Ik ben erg geduldig, vooral omdat er veel geweldige dingen zijn gebeurd met Hervé Renard en het team.”“, merkte ze op. “Persoonlijk was het voor mij een beetje lastig.”Toen gaf ze in haar eerste vijfenveertig minuten op internationaal niveau toe: “Maar het is een grote stap voorwaarts en ik ben blij.”haastte ze zich eraan toe te voegen.

“Ze meet de voortgang die ze nog moet maken, maar beseft dat ook, en dat is het belangrijkste.”Hervé Renard dacht dat hij zijn doelwit was en werd veroordeeld “Het zal hem meer zelfvertrouwen geven.”.

De Franse coach benadrukte ook de goede prestaties van Amandine Henry op het middenveld en Gregg Mbouk in de verdediging. “Dit zijn de meiden die we hebben gemist. Vandaag brengen ze deze extra volwassenheid en geweldige ervaring met zich mee.“, details.

Eind februari 2024 zal het Franse team strijden in de “Final Four” zonder de druk van Olympische kwalificatie om te winnen, aangezien het deze zomer automatisch deelneemt aan de Olympische Spelen in Parijs, wat zijn primaire doel is.