Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Europees Gezondheidsagentschap heeft gewaarschuwd dat dengue zich verspreidt

Het Europees Gezondheidsagentschap heeft gewaarschuwd dat dengue zich verspreidt

naarHet European Centre for Disease Prevention and Control, een Europees agentschap dat infectieziekten monitort, maakt zich zorgen over de verspreiding van door muggen overgebrachte ziekten op het continent. In een bericht gepubliceerd op 11 juniHet rapport constateert met name een zeer duidelijke toename van het aantal gevallen van dengue tussen 2022 en 2023 in de Europese Economische Ruimte (27…

naarHet European Centre for Disease Prevention and Control, een Europees agentschap dat infectieziekten monitort, maakt zich zorgen over de verspreiding van door muggen overgebrachte ziekten op het continent. In een bericht gepubliceerd op 11 juniHet wijst met name op een zeer duidelijke toename van het aantal gevallen van dengue tussen 2022 en 2023 in de Europese Economische Ruimte (de 27 EU-lidstaten plus Zwitserland, Noorwegen en IJsland).

Voor dengue, een virusziekte waarbij de tijgermug één van de vectoren is, maken we onderscheid tussen lokale en geïmporteerde gevallen. Lokale gevallen zijn het gevolg van infectie door een andere patiënt die al in het gebied aanwezig is. Geïmporteerde gevallen komen overeen met mensen die ziek uit het buitenland zijn teruggekeerd of die zich bij terugkomst ziek hebben gemeld.

Terwijl het Europees Centrum in 2022 71 lokale gevallen van dengue identificeerde, waren dat er in 2023 130. Voor geïmporteerde gevallen is de helling zelfs nog groter: in 2022 werden in de Europese regio 1.572 gevallen geregistreerd, en vorig jaar 4.900 gevallen. “Tijdens de eerste maanden van 2024 rapporteerden veel landen een aanzienlijke toename van het aantal geïmporteerde gevallen van dengue, wat erop wijst dat de aantallen dit jaar nog hoger kunnen worden”, waarschuwen de wetenschappers.

READ  Oplossing voor bruine vlekken, verschillende tips voor een stralende teint en een egale teint, de twee ingrediënten

Deze trend brengt het risico met zich mee dat de epidemie zich verspreidt in gebieden waar tijgermuggen goed gevestigd zijn, zoals in het zuidwesten. Het probleem van dit wezen, Aedes albopictus, is niet nieuw. De eerste gevallen van inheemse volkeren op het vasteland van Frankrijk werden in 2010 waargenomen in Occitanië en Provence-Alpes-Côte d’Azur. De territoriale expansie wordt ondersteund door de opwarming van de aarde, waardoor gunstiger omstandigheden voor de reproductie ervan ontstaan. De stijging draagt ​​ook bij aan het internationale luchtvervoer.

‘Ongekende cijfers’

Deze Europese cijfers komen overeen met de situatie in Frankrijk. Voorgeschreven door de volksgezondheid in Frankrijk. “Sinds 2023 heeft het aantal gerapporteerde geïmporteerde gevallen van dengue ongekende aantallen bereikt, waarbij meer dan 60% terugkeert uit Frans West-Indië, waar de epidemie sinds medio 2023 voortduurtelk “Op 19 januari en 19 april 2024 werden 1.679 geïmporteerde gevallen van dengue gemeld bij de Franse volksgezondheid, vergeleken met 131 gevallen in dezelfde periode in 2023. Gedurende deze periode keerde 82% van de gevallen terug vanuit de Franse Antillen.” Einde van april.

Tijgermuggen brengen niet alleen knokkelkoorts over. Het kan ook dienen als vector voor chikungunya en zika. Het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding merkt op dat “de ziekte zich naar het noorden, oosten en westen in Europa verspreidt, en zich nu onafhankelijk in dertien landen verspreidt.”

Zijn neef, Aedes aegypti, vector van gele koorts-, dengue-, chikungunya- en zika-virussen, heeft zich onlangs op Cyprus gevestigd. Het Europees Agentschap is het ermee eens dat “de potentiële opkomst ervan in andere regio’s van Europa een punt van zorg is.” Het verstrekken van klamboes.

READ  De eerste bemande testvlucht van een Starliner-voertuig naar het ruimtestation