Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De wetenschap onthult de perfecte plek voor een volledig vervullend leven

De wetenschap onthult de perfecte plek voor een volledig vervullend leven

een aanbod Verbergen Inhoud

Droom jij van een vervullender, rustiger en gezonder leven?

Volgens een wetenschappelijke studie gepubliceerd in het tijdschrift Nature is er een ideale plek om tot rust te komen en voluit te leven: vlakbij de zee.

Ontdek waarom wonen aan zee goed is voor je fysieke en mentale gezondheid, maar ook voor je sociale relaties.

Diepgaande internationale studie

Onderzoekers uit verschillende landen voerden een diepgaand onderzoek uit op basis van de getuigenissen van meer dan 15.000 mensen Ze wonen in ongeveer vijftien landen, waaronder Australië, Frankrijk, Polen en Duitsland. Deelnemers werden gevraagd naar hun reisgewoonten en woonplaats en vulden een zelfevaluatie in van hun fysieke en mentale gezondheid. Uit de resultaten bleek dat wonen in de buurt van de zee gepaard gaat met een betere gezondheid en een verhoogd welzijn gedurende het hele jaar.

Voordelen voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid

Sandra Geiger, onderzoeker in de omgevingspsychologie bijUniversiteit van Wenen De onderzoeksdirecteur bevestigt dat wonen aan zee de blootstelling aan luchtvervuiling, en vooral aan fijne deeltjes, vermindert. De nabijheid van de zee stimuleert een verhoogde fysieke activiteit, vooral door middel van wandelen en wandelen, wat de mentale helderheid verbetert en bijdraagt ​​aan een betere fysieke gezondheid.

Positieve impact op sociale relaties

Het leven aan de kust versterkt de sociale banden, omdat bewoners meer bezoek krijgen van dierbaren. Dit helpt familie- en vriendschapsrelaties te versterken, wat essentieel is voor een bevredigend leven en een optimaal mentaal welzijn.

Voordelen waarmee rekening moet worden gehouden bij het plannen van de maritieme ruimtelijke infrastructuur en de infrastructuur voor openbaar vervoer

Paula Kellett, co-auteur van de studie en onderzoeker bijEuropese Maritieme Raadbenadrukt de aanzienlijke gezondheidsvoordelen van gelijke en duurzame kusttoegang in de mariene ruimtelijke ordening en de openbaarvervoerinfrastructuur. Het is daarom belangrijk om met deze elementen rekening te houden, zodat meer mensen kunnen genieten van de voordelen van het leven aan zee.

READ  Dankzij dit nieuwe NASA-protocol kan SpaceX dromen van Mars

Voor een bevredigender leven en een betere geestelijke gezondheid kan verhuizen naar de kust voor veel mensen een aantrekkelijke optie zijn. De nabijheid van de oceaan biedt niet alleen voordelen voor de fysieke en mentale gezondheid, maar ook voor sociale relaties. Dus als u de mogelijkheid heeft om te kiezen waar u woont, waarom zou u dan niet overwegen om dichter bij de zee te gaan wonen en optimaal te profiteren van de voordelen die deze te bieden heeft?