Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het doelwit van restaurants was een ingenieuze oplichterij

Een goed ingestudeerd scenario. Valse klanten komen eten. Dan, wanneer het tijd is om de rekening te betalen met de bankkaart op de Mobiele Betaalterminal (TPE) die de ober hen overhandigde, maakt iemand misbruik van hun onoplettendheid om het te vervangen door een andere doos!

De dief droeg een schoudertas en verwisselde het apparaat toen hij het in zijn handen nam om zijn code te schrijven. De server merkt niets en alle toevoegingen die erop volgen registreren de bankrekening van de oplichters…

Niet te stoppen en pijnloos. Behalve de kassalades…

Enkele tienduizenden euro’s

Tot nu toe zijn zeven restaurants in het stadscentrum het slachtoffer geworden van deze criminele hoax. Sommigen hebben al een klacht ingediend. Diefstal loopt voor sommigen op tot enkele tienduizenden euro’s.

Alain Lahouti, hoofd van het Cannes Restaurant Syndicate, heeft op grote schaal een oproep tot waakzaamheid verspreid onder professionals in de sector en hen dringend verzocht niet toe te staan ​​dat klanten de beroemde kassier zonder toezicht in beslag nemen.

Fraudeurs mogen de TPE vervangen door hetzelfde label om te voorkomen dat de vestiging de wijziging opmerkt.” Alert nu theoloog.

De manipulatie van de manipulatie lijkt geen enkel detail te sparen. De naam van de faciliteit op het nepticket komt dicht bij de echte naam, maar is verkeerd gespeld. Een letter verwijderd!

READ  AOF Morning Meeting Frankrijk/Europa - Daling in zicht voor PMI's - 23-06-22 om 07:49