Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deutsche Bank doorzoekt, op verdenking van ‘greenwashing’ in Duitsland

Op dinsdag 31 mei deed de Duitse justitie een inval in het hoofdkantoor van Deutsche Bank en haar dochteronderneming DWS Money Management in Frankfurt in een onderzoek naar “fraude” op investeringen Het werd verkocht als ‘groener en duurzamer’ dan het in werkelijkheid was.maakte het stadsparket bekend.

Zoekopdrachten “Wat betreft de ‘greenwashing’-beschuldigingen tegen de DWS”de op één na grootste vermogensbeheerder van Europa, die ‘Ze vertelde in het verleden dat ze meewerkte met de autoriteiten’Dat zegt een woordvoerder van Deutsche Bank.

Tijdens zijn onderzoek, justitie Bewijs gevonden. Dat ‘incompatibel met beschrijving’ In de publicaties voor DWS Duurzame Fondsen, “ESG-normen [environnementaux, sociaux et de gouvernance] Er is slechts voor een minderheid van de investeringen rekening mee gehouden en voor een groot aantal financiële investeringen niet.”, verklaart de bewering. ESG-beleggingen zijn een belangrijke activaklasse geworden, aangezien de opwarming van de aarde een onvermijdelijk maatschappelijk probleem wordt.

Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Duurzame financiering op zoek naar een betrouwbare maatstaf

Dubbele acties

De Duitse actie, gericht op bank- en DWS-medewerkers wegens “investeringsfraude”, werd gelanceerd na informatie gepubliceerd in kranten en verklaringen van een klokkenluider aan de Amerikaanse autoriteiten, aldus een persbericht.

De waarschuwing werd gemaakt door het voormalige hoofd van duurzame ontwikkeling bij DWS, Desiree Fixler, die de beheermaatschappij beschuldigde van het opblazen van de omvang van zijn beleggingen die voldoen aan de ESG-normen.

Er is ook een Amerikaans federaal onderzoek gaande. In veel landen over de hele wereld nemen initiatieven toe om ‘greenwashing’ te bestrijden, de overdreven of zelfs misleidende promotie van hun initiatieven in de strijd tegen de opwarming van de aarde.

READ  De omzet van Kering steeg in het eerste kwartaal met 26% toen Gucci herstelde

In dit verband heeft de US Stock Exchange Supervisory Authority vorige week een initiatief onthuld om de transparantieverplichtingen van financiële adviseurs en vermogensbeheerders met betrekking tot beleggingen volgens duurzame normen te vergroten.

Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees ‘Geen excuses meer of greenwashing’: na IPCC-rapport, nieuwe gesprekken om te beginnen

De wereld met AFP