Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het bezoek van Emmanuel Macron aan het noorden feliciteert Xavier Bertrand met zijn overwinning…

7:48 uur: Zal ​​het falen van het nationale leger op regionaal niveau de ambities van Marine Le Pen dwarsbomen?

De National Rally slaagde er niet in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur te winnen en stond met lege handen, net als bij de regionale verkiezingen van 2015, en viel helemaal om de rug van massale onthoudingen, wat de dynamiek van Marine Le Pen in de richting van de presidentsverkiezingen frustreerde .

Volgens het Ipsos Fiducial Institute zou RN in totaal 20,5% van de stemmen hebben verzameld, 6,6 punten minder dan in 2015 (27,1%).

De partij onder leiding van Marine Le Pen slaagde er niet in de Baka-regio te winnen, waar hij al zijn hoop op een overwinning had gevestigd dankzij een “openingskandidaat”, voormalig LR Thierry Mariani, die 42,7% van de stemmen kreeg, tegen 57,3% om te vertrekken. President LR Renaud Muselier nadat hij van de linkerlijst is geschrapt. Marion Marechal behaalde in 2015 45,22% van de stemmen.

RN gleed helemaal uit: Sébastien Chenu verloor ongeveer 15 punten in Hauts-de-France (waar Marine Le Pen in 2015 42,23% van de stemmen behaalde), voormalig LFI Andréa Kotarac in Auvergne-Rhône-Alpes en LR Jean-Paul verloor Jarrow in Occitanie is ongeveer 10 punten. Julien O’Doulle in Bourgogne-Franche-Comte, Laurent Jacobelli in Grand East en Herve Gauvin in Pays de la Loire verloren ongeveer 9 punten Jordan Bardella verloor 2,5 punten in Ile-de-France.

In de provincie won de RN geen enkel kanton in de Pyrénées Orientales zoals ze hoopte te winnen.

Zo verliest de Front National partij opnieuw in de lokale aanwezigheid, na het verlies van 44% van haar adviseurs bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen, 2020.

READ  Xavier Niel, Rodolphe Saadé en voormalig CEO van Google lanceren een AI-lab