Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De zeer lange overgang van vliegen naar het vliegtuig van de toekomst

De zeer lange overgang van vliegen naar het vliegtuig van de toekomst

Het belooft een zeer lange afstandsvlucht te worden. Als de eerste emissievrije, waterstof- of elektriciteitsvrije vliegtuigen niet voor 2035 worden verwacht, mogen luchtvaartspelers en luchtvaartfabrikanten geen seconde verspillen. Leiders uit de sector kwamen bijeen ter gelegenheid van het Paris Air Forum, maandag 21 juni, in het Museum of Air and Space in Le Bourget, en de leiders van de sector hebben een ideaal kader opgesteld voor de ontwikkeling van een echt ecosysteem dat de opkomst van de nieuwe generatie luchtvervoer. Om deze beweging te versnellen, riep Europees commissaris Thierry Breton, die met name verantwoordelijk is voor het industriebeleid, op tot de oprichting van een Alliantie voor Emissievrije luchtvaart tegen het einde van het jaar. Hij zal verzamelen, zei hij, Alle spelers in het futuristische ecosysteem » Luchtvaart, privé of openbaar.

feiten: Safran en General Electric ontwikkelen een motor voor het vliegtuig van de toekomst

Een emissievrij vliegtuig lanceren, niet alleen “Een industrieel onderwerp, maar ook een regelgevend onderwerp”Volgens Guillaume Faury, CEO van Airbus. Het is daarom noodzakelijk om een ​​duidelijk kader vast te stellen voor het gebruik van commerciële vliegtuigen die voor 100% op brandstoffen rijden die zijn afgeleid van biomassa, ook wel biobrandstoffen genoemd, of van waterstof. Momenteel stelt Patrick Key, hoofd van het European Aviation Safety Agency (EASA), dat de toestellen alleen gecertificeerd zijn om met 50% biobrandstoffen te vliegen. Te ver om te worden bereikt door luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld. Vandaag, “Concreet duurzaam brandstofverbruik door bedrijven niet hoger dan 0,1%”, merkt Olivier Andres op, algemeen directeur van motorfabrikant Safran.

READ  Wat zijn de gevolgen als je tweemaal een vast contract weigert?

“Atheïstische” motor

Te duur en te zeldzaam, bedrijven zorgen voor zichzelf. “Twee tot drie keer duurder dan kerosine”, totdat Philip Petticulin, de voormalige president van Safran, de volgende generatie motor gaat starten. Met dit prijsverschil “Het zal nodig zijn dat alle actoren in het luchtvervoer zich aan dezelfde regels houden.” Hij voegt eraan toe dat het onmogelijk is “Bijvoorbeeld Air France verplichten 25% tot 30% biobrandstoffen te gebruiken”, wanneer zijn concurrenten het niet gebruiken, of veel minder.

Lees ook: Voor de Hoge Klimaatraad “is dit niet het moment om de luchtvaart koste wat kost te steunen.”

Om hun machines op duurzame brandstoffen te laten draaien, of later op waterstof uit hernieuwbare energiebronnen, hebben bedrijven ook tanksystemen nodig op alle luchthavens waar ze worden bediend. Vandaag is het niet zo! Terwijl er hier en daar projecten worden uitgevoerd om verschillende biobrandstof- of waterstofbrandstofsystemen te testen, is de sector nog ver verwijderd van het doel. En zelfs als Air Liquide, Airbus en ADP Group maandag een samenwerking aankondigden, met als doel: « Voorbereiden op de komst van waterstof op luchthavens in 2035 »Deze datum is nog steeds erg ambitieus, blaast meneer Petitcolin. Op deze deadline, zei hij, moeten we liever plannen In een vliegtuig met motoren met een lager brandstofverbruik. Dat betekent een verbruiksvermindering van 20 tot 25%.”.

Je hebt nog 27,94% van dit artikel om te lezen. De rest is alleen voor abonnees.