Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het bewijs zit in deze verbazingwekkende cijfers

Het bewijs zit in deze verbazingwekkende cijfers

Elon Musk, de miljardair-voorzitter van Tesla, SpaceX en Starlink, staat bekend om zijn openhartigheid en soms controversiële ideeën. Maar de laatste tijd zijn zijn steeds conservatievere politieke standpunten steeds controversiëler geworden. Dit zou gevolgen kunnen hebben voor zijn bedrijven, vooral Tesla, waarvan de klanten zich ervan beginnen af ​​te keren.

Elon Musk

Elon Musk, de miljardair en ondernemer die aan het hoofd staat van Tesla, SpaceX, X (Twitter) en Neuralink, blijft de krantenkoppen halen. Maar deze keer is het niet zijn technologische bekwaamheid die het nieuws haalt, maar eerder zijn steeds conservatievere politieke standpunten.

Het moet gezegd dat de miljardair, bekend om zijn openhartigheid en soms controversiële ideeën, niet langer schroomt om zeer rechtse meningen te uiten, variërend van complottheorieën tot antiterrorisme.ik word wakkerEn neem een ​​harde houding aan ten aanzien van immigratie. Hij waarschuwt zelfs voor de geboortecrisis en het wokisme en wordt daarmee een woordvoerder van de ideeën van extreemrechts.

Politiek activisme dat Tesla duur zou kunnen komen te staan

Tot nu toe lijken de standpunten van Elon Musk geen impact te hebben op zijn bedrijven. Maar volgens een recent onderzoek van marktonderzoeksbureau Calibre neemt het aantal potentiële Tesla-kopers af, vooral dankzij Elon Musk zelf.

Bron: Al-Ayyar

Volgens ReutersHet percentage Amerikaanse autokopers dat overweegt een Tesla te kopen, daalde in februari van dit jaar naar een nieuw dieptepunt van 31%. Dit vertegenwoordigt minder dan de helft van de waarde in november 2021, toen Caliber de interesse van deze klanten begon te meten, die toen 70% bedroeg voor de fabrikant van elektrische auto's.

READ  Heroriëntering op grote renovaties uitgesteld tot 2025

Hoewel de gegevens nog niet lang genoeg zijn verzameld om een ​​echt zinvol oordeel te kunnen vellen, gelooft Caliber dat de polariserende persoonlijkheid van Elon Musk een van de grootste factoren is in deze daling van het klantenvertrouwen. ” Het is zeer waarschijnlijk dat Elon Musk zelf zal bijdragen aan onze reputatie zei Shahar Silberschatz, CEO van Calibre. Hij rechtvaardigde dit ook door het feit dat zijn bedrijf ontdekte dat 83% van de Amerikanen Elon Musk associeert met Tesla.

Lage cijfers voor Tesla

De nieuwste cijfers van Tesla lijken deze trend te bevestigen. De autofabrikant leverde in het eerste kwartaal van 2024 in totaal 386.810 voertuigen af, vergeleken met de verwachte 457.000 volgens de consensus van analisten. Ook de productie daalde tot 433.371 (-8,5%).

De groep verklaarde deze afname in hoeveelheden door de eerste productiefasen van de nieuwe versie van Model 3 in de fabriek in Fremont, Californië. Maar het wordt ook geconfronteerd met sterke concurrentie in China met spelers als BYD, Xpeng en Nio.

Het is waar dat de concurrentie nog nooit eerder in deze mate heeft bestaan, in China waar nieuwe auto’s het merk zorgen baren, en in Europa waar elektrische SUV’s echte alternatieven beginnen te bieden voor de koningin van het segment dat tot nu toe het Model Y was.

Het valt nog te bezien of de miljardair zal besluiten zijn retoriek af te zwakken of dat hij volledig achter zijn standpunten zal blijven staan, wat de gevolgen ook zullen zijn. Hij kan zelfs gaan Steunde zelfs Donald Trump Bij de komende Amerikaanse verkiezingen, al is laatstgenoemde geen overtuigd verdediger van elektrische auto’s.

READ  "Waarom willen ze de helft van de werknemers ontslaan? Het is een klap voor de aandelenmarkt", veroordelen GE-medewerkers het sociaal plan in de windenergiesector