Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het bewijs van deze indrukwekkende cijfers

Het bewijs van deze indrukwekkende cijfers

De elektrische auto van Xiaomi verkoopt als warme broodjes. Het Chinese bedrijf had zijn voorraad voor 2024 in slechts 24 uur bijna uitgeput. Ja, maar alles is niet zo rooskleurig.

Door de officiële publicatie van de Xiaomi SU7-prijzen vorige week kon de eerste elektrische auto van de Chinese fabrikant de krantenkoppen halen in lokale kranten. Het moet gezegd worden dat de cijfers indrukwekkend zijn. Xiaomi kondigde de verkoop aan van 88.898 bestellingen in slechts 24 uur. Dit zijn echter restitueerbare bestellingen, met een herroepingstermijn van 7 dagen.

Ter vergelijking: bij de lancering van Tesla Model 3 verzamelde het Amerikaanse bedrijf binnen 24 uur 180.000 reserveringen, maar wel met een volledig restitueerbare aanbetaling, zonder tijdslimiet. Bovenal met mogelijke bestellingen over de hele wereld. Hier heeft Xiaomi alleen beperkte bestellingen voor China.

De productie ligt ver beneden de vraag

Chinese media Jaja Maakt bekend dat momenteel 40.000 stortingen zijn omgezet in bestellingen. Voor de rest zul je moeten wachten tot het einde van de trekkingsperiode om meer te weten te komen. Maar de productiecapaciteit van Xiaomi lijkt duidelijk achter te blijven bij de vraag, met naar verwachting 60.000 tot 80.000 exemplaren in 2024 en daarna 150.000 auto's per jaar.

Xiaomi SU7-productielijn

Concreet, volgens een ander artikel uit JajaXiaomi ging onderaannemers en BAIC (die momenteel de auto produceert) vragen om het tarief te verhogen. Want momenteel gaat de stijging heel langzaam: 3.000 auto's in maart, 4.000 tot 5.000 in april en 6.000 auto's per maand voor de rest van 2024. De Chinese fabrikant heeft nu als doel 10.000 auto's per jaar te produceren. Maand.

READ  De bank die u Ethereum 2-inzetten en hun grote winsten aanbiedt

De levertijden zijn erg lang

Het doel: het succesvol verkorten van de levertijden, die nu variëren van 19 tot 32 weken, afhankelijk van versies en configuraties. Een te lange vertraging voor sommige klanten die misschien besluiten ergens anders te gaan kijken, vooral bij Tesla, dat zijn Model 3 in slechts twee tot zes weken levert.

De eerste Xiaomi SU7-telefoon rolt op 3 april 2024 van de productielijnen. De Chinese fabrikant heeft een officiële ceremonie gepland, zoals aangekondigd door Lei Jun, de president van Xiaomi, in Weibo.

Ter herinnering: de Xiaomi SU7 kost minder dan de Tesla Model 3 en biedt meer autonomie en vele andere functies. Maar de president van Xiaomi legde uit dat het bedrijf geld verloor voor elke verkochte auto. Een onhoudbare situatie op de lange termijn. We kunnen de komende maanden en jaren enorme prijsstijgingen verwachten.