Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het bevel tot avondklok werd verlengd tot 15 maart

Het bevel tot avondklok werd verlengd tot 15 maart

De Nederlandse regering maakte dinsdag 23 februari bekend dat de avondklok in Nederland wordt verlengd tot 15 maart, gericht op het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus, dat bij het ingaan eind januari leidde tot gewelddadige rellen.

Premier Mark Rutte vertelde op een persconferentie op 8 maart dat de regering zou aankondigen of de avondklok verlengd zou worden tot na de ochtend van 15 maart, de eerste dag van de volgende parlementsverkiezingen.

De avondklok, die van kracht is van 21.00 uur tot 04.30 uur, is de eerste in Nederland sinds de Tweede Wereldoorlog en is al voor het eerst verlengd tot 2 maart. “Voorlopig bevinden we ons nog in een ongelooflijk moeilijk stadium“, Legde Mark Rutte uit, volgens Third Wave-experts”Onvermijdelijk.

De regering heeft echter enige versoepeling van de maatregelen aangekondigd, waaronder de heropening van kapsalons. Het sluiten van bars, cafés en restaurants is in de praktijk. De zogenaamde niet-essentiële winkels zijn gesloten, maar zijn nu op afspraak bereikbaar met een beperkt aantal klanten.

De aanpak van de epidemie door de regering, die hij medio januari heeft neergelegd na een loonschandaal voor gezinnen en die momenteel toezicht houdt op de situatie, wordt steeds kritischer naarmate de verkiezingen dichterbij komen. Deze worden tot 17 maart dit jaar over drie dagen gespreid om gezondheidsrisico’s te verminderen. De stembureaus zijn tijdens normale uren geopend tot 21.00 uur.

De invoering van het uitgaansverbod eind januari leidde tot drie dagen Gewelddadige rellen in het hele landHet ergste dat Nederland in decennia heeft meegemaakt, leidde tot de arrestatie van meer dan 400 mensen.

READ  Oude gsm van premier leidt tot controverse in Nederland

Vorige week werd een bevel tot uitgaansverbod gevonden in het middelpunt van een juridische strijd, waarbij de eerste rechtbank de onmiddellijke verwijdering beval, met het argument dat de regering misbruik had gemaakt van de speciale wet waarop zij zich had gebaseerd. De beslissing, die in afwachting is van een beroep, werd onmiddellijk vernietigd en zal vrijdag worden bekendgemaakt.

Virusworth (“De waarheid over het virus2), een groep die zich verzet tegen gezondheidsbeperkingen. De grootste Nederlandse cateringorganisatie zei maandag een klacht in te dienen tegen de regering in een poging om bars en restaurants te dwingen te heropenen, die sinds half oktober gesloten zijn.