Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Amerikaanse leger selecteert het BAE Systems Hägglunds “Beowulf”-volgvoertuig voor operaties in een koude omgeving

Vanwege de klimaatverandering, die de exploitatie van zijn natuurlijke hulpbronnen zal vergemakkelijken met de opening van nieuwe zeeroutes, is het Verre Noorden een van de prioriteiten van Rusland, terwijl China zijn interesse niet verbergt. [elle a publié un « livre blanc » sur l’Arctique en janvier 2018]. Van hun kant hebben de Verenigde Staten traag de maat genomen van deze op handen zijnde veranderingen en dreigende strategische concurrentie.

Pas in 2019 publiceerde het Pentagon een alomvattende strategie voor het noordpoolgebied. En als de Amerikaanse luchtmacht, de Amerikaanse marine en de Amerikaanse kustwacht het heel snel tot hun niveau hebben verlaagd, dan heeft het Amerikaanse leger dat pas onlangs gedaan. De belangrijkste conclusie die kan worden getrokken uit de oefeningen die het in Alaska heeft uitgevoerd, is dat zijn troepen niet over voldoende uitrusting beschikken om in de bittere kou te vechten.

Zo zijn gepantserde voertuigen van Stryker niet geschikt voor ontwikkeling bij extreem lage temperaturen, evenals elektronische apparatuur. Om enkele van de tekortkomingen te verhelpen, te beginnen met die in mobiliteit, lanceerde het Amerikaanse leger het CATV-programma [pour Cold Weather All-Terrain Vehicle]Om aanvankelijk 13 rupsvoertuigen te verkrijgen voor het uitvoeren van transport- en logistieke taken, werd het tot dan toevertrouwd aan zijn kleine ondersteunende voertuig [SUSV].

Er waren twee fabrieken in bedrijf: Oshkosh Defense, voor de gelegenheid geassocieerd met ST Kinetics uit Singapore, om de Bronco 3 en BAE Systems Hägglunds te leveren, met Beowulf, een ongepantserde versie van de Bandvagn Skyddad [BvS] 10. Ten slotte werd het Zweedse bedrijf van de Britse groep geselecteerd, nadat het door het Amerikaanse leger was geïnformeerd over een aanvankelijk contract ter waarde van 278 miljoen dollar, waarbij ook rekening werd gehouden met de levering van reserveonderdelen en logistieke ondersteuning.

READ  Vrouw van Jair Bolsonaro is ingeënt in de Verenigde Staten, kritiek regent

De Beowulf is een zeer veelzijdig, ongepantserd rupsvoertuig dat zowel personeel als een verscheidenheid aan ladingen in twee compartimenten kan vervoeren. Hij kan rijden op sneeuw, ijs, rotsen, zand, modder en over moerassen en overstroomde gebieden. “Dit is de eerste verkoop van Beowulf, waarop het is gebaseerd […] Op BvS10, in dienst bij veel Europese legers [dont l’armée de Terre, ndlr] “, hij voegde toe.

Volgens gegevens van BAE Systems Hägglunds kan de Beowulf tot 14 soldaten en ongeveer 8000 kg laadvermogen vervoeren bij een maximale snelheid van 65 km/u.

In totaal is het Amerikaanse leger van plan om ten minste 163 van dergelijke voertuigen te hebben om zijn in Alaska gestationeerde eenheden uit te rusten, te beginnen met de onlangs nieuw leven ingeblazen 11th Airborne Division.