Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het aantal gevallen van huidkanker neemt in Frankrijk om verschillende redenen sterk toe

Het aantal gevallen van huidkanker neemt in Frankrijk om verschillende redenen sterk toe

In Frankrijk worden steeds meer melanomen gediagnosticeerd. Hoewel onderzoekers enige overdiagnose constateren, zijn deze gegevens alarmerend: het aantal gevallen van huidkanker is in dertig jaar vervijfvoudigd bij mannen en verdrievoudigd bij vrouwen.

Jaarlijks verliezen in Frankrijk ruim 150.000 mensen het leven aan kanker. Als de longen, de dikke darm, de alvleesklier of zelfs de baarmoeder en de prostaat de bekendste doodsoorzaken zijn, treft een andere vorm van kanker veel Fransen zonder dat er veel over gesproken wordt. de kanker Van de huid, vertaald met de term huidkanker, worden jaarlijks ruim 15.000 nieuwe mensen getroffen.

Helaas lijkt deze ziekte in opkomst te zijn. Volgens de cijfers die ik heb genomen Nationaal Geografisch, Het aantal gevallen van huidmelanoom is tussen 1990 en 2018 vervijfvoudigd (+371%). Bij vrouwen is het in dezelfde periode verdrievoudigd (+189%).

Overdiagnose

Maak je echter niet al te veel zorgen. Er is volgens medische deskundigen al sprake van overdiagnose. Uit een recent gepubliceerd onderzoek in het tijdschrift BMJ Evidence-Based Medicine blijkt zelfs dat de meerderheid van de patiënten een onnodige diagnose van melanoom krijgt. Een grote voorzichtigheid is echter begrijpelijk.

“Veel mensen begrijpen niet hoeveel huidkanker er overgediagnosticeerd wordt. Het is zeer zorgwekkend.”, details Adewole Anderson, hoofdauteur van de studie en dermatoloog aan de Dell Medical School van de Universiteit van Texas. “We detecteren tumoren die volledig goedaardig zijn.”

grijs gebied

Dermatologen maken zich zorgen over de aanwezigheid van melanomen wanneer ze verdachte moedervlekken op de huid van een patiënt opmerken. Daarom voeren ze een biopsie uit voordat ze het naar een patholoog sturen, die zal controleren of het echt zo is of niet kanker Van leer.

READ  "We weten het, we voelen het..." Onze lezers vertellen ons hoe ze werden gediagnosticeerd

Als u huidkanker echter wilt voorkomen, kunnen verschillende tips worden toegepast: Vermijd blootstelling aan de zon tussen 11.00 en 16.00 uur, bedek je armen en benen en smeer de huid in met een zonnebrandcrème met een SPF van minimaal 15.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

⋙ Borstkanker: deze verbazingwekkende Franse ontdekking om uitzaaiingen te bestrijden

⋙ Screening, immunotherapie en oncologische behandeling bij kinderen…: een belangrijke vooruitgang in de strijd tegen kanker

⋙ Kanker en dementie: wetenschappers kweken kleine hersenen en kleine harten

⋙ Welke nieuwe technologie zou de behandeling van kanker kunnen verbeteren?