Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Heropening van restaurants en culturele locaties

Bij het beschrijven van deze gezondheidsversoepelingen heeft de Nederlandse regering haar tijdschema gegeven voor de evaluatie van wat nu te doen.

Minister-president Mark Rutte ஹBelgaImage op 21 januari 2022 in Den Haag

In Nederland maakte de regering dinsdag bekend dat ondanks het hoge aantal besmettingen de gezondheidsmaatregelen worden versoepeld. Minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers zei dat daarmee een risico is genomen. Premier Mark Rutte was het met hem eens. Regering “Verlegt emotioneel de grenzen van wat mogelijk is‘Ontspannen’, zei hij.Verbergt grote problemen en spanningen zoals hulpvragen en begrijpelijke actiesDe regeringsleider zei te hopen dat er over een paar weken geen terugkeer mogelijk is.

Tot 22.00 uur

Deze woensdag maakte Rutte bekend dat de horeca vanaf 25 januari weer open mag tot 22:00 uur. Bij reizen verplicht mondmasker. Ook geldt er een maximum aantal bezoekers: één per vijf vierkante meter. 3G is de vuistregel voor toegang tot de horeca. Met andere woorden, een klant moet een negatieve test-, vaccin- of herstelcertificaat overleggen.

Ook het departement Cultuur en Evenementen gaat weer open tot 22 uur. In instellingen zoals musea mogen maximaal 1.250 bezoekers per vijf vierkante meter een aanvraag indienen. Waar er voor iedereen een vaste zitplaats is (bijvoorbeeld in de bioscoop), kan iedereen de volle capaciteit benutten als men op een afstand van 1,5 meter zit. In de praktijk zou dit een derde van de capaciteit zijn. Deze regels gelden ook voor professionele voetbalclubs. Nachtclubs zijn gesloten.

Ook zijn de isolatiemaatregelen voor scholen versoepeld. Nu mogen alleen kinderen met symptomen of die positief getest zijn thuis zijn. Tot nu toe moest een hele klas in zelfisolatie als er drie of meer besmettingen waren.

READ  Nederland - Twee mensen gewond tijdens protest tegen gezondheidsbeperkingen

Herbeoordeling binnen drie weken

Winkels en kappers mochten op 15 januari weer open, terwijl bars, restaurants, musea en theaters noodgedwongen moesten sluiten, tot grote ergernis van een deel van de bevolking. Sommige musea zijn op een dag veranderd in schoonheidssalons als teken van protest.

De versoepeling is dinsdag bekend gemaakt.”Geldt in principe voor zes weken, maar het (nieuwe) moment van evaluatie van deze activiteiten over drie weken, om te kijken hoe het gaat“Zei de premier.”Tegen die tijd zal het aantal besmettingen zeker hoger zijn dan nu“, aldus Mark Rutte, dus riep hij iedereen op om de regels die gelden voor de komende drie weken te respecteren.”Dan hoef je deze ontspanning niet op te geven“.