Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hernationalisatie van het EOF “is niet uitgesloten”, aldus de minister van Energietransitie

“Deze beslissing, het zal worden gecontroleerd, het is niet besloten”, zei Agnes Pannier-Runacher, dinsdag in Europe 1.

Artikel door

gepubliceerd

Modernisering

leestijd : 1 minuut.

Hernationalisatie van EDF om nieuwe kernreactoren te kunnen bouwen “niet uitgesloten”Volgens de minister van Energietransitie. Deze beslissing zal worden gezien en niet beslist.”zei Agnès Pannier-Runacher voor Europa 1, dinsdag 14 juni.

Bij een meerderheid in de Nationale Assemblee gaf de minister aan dat a “Het project om deze zomer de energietransitie in het parlement te versnellen”. “Dit is een project dat ons in staat zal stellen om te versnellen op het gebied van hernieuwbare energie, maar het zal ons ook in staat stellen om te versnellen op het gebied van kernenergie, want we mogen niet achterblijven en daarom zullen we ook werken aan de aandeelhouder pad, dat de EOF-bijdrage vormt.”Ze bevestigde.

Dit project moet ook definiëren: “Welke financiering hebben we nodig als 85% aandeelhouder van het EDF om dit nucleaire project van 60 miljard euro mogelijk te maken en hoe zullen we dan deze pool beheren die essentieel is voor de natie en zijn energiesoevereiniteit?”concludeerde.

Het energietransitieproject van Emmanuel Macron omvat veel componenten, waaronder energienuchterheid (het verbruik met 40% verminderen tegen 2050), energie-efficiëntie en ten slotte decarbonisatie van energie door agressieve ontwikkeling van hernieuwbare energiebronnen en het bouwen van kernreactoren van 6 tot 14 generaties Next (EPR).