Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hepatitis bij kinderen blijft een mysterie: een mogelijk verband met honden in studie door de Britse autoriteiten

Hepatitis bij kinderen blijft een mysterie: een mogelijk verband met honden in studie door de Britse autoriteiten

Het VK is bijzonder getroffen door de toename van gevallen van occulte infantiele hepatitis en heeft verschillende onderzoeken gelanceerd om de oorsprong van de ziekte te begrijpen.

De British Health Agency heeft een nieuw punt gepubliceerd over gevallen van acute hepatitis, die vooral kinderen van 10 jaar en jonger treft.

De Britse autoriteiten proberen het mysterie van deze leverziekte te ontrafelen, die al 163 jongens en meisjes in het land heeft besmet, de meesten onder de vijf jaar. 11 van hen ondergingen een levertransplantatie.

Veel experts werken samen met de Britse Health Security Agency om een ​​beter begrip te krijgen van de oorsprong van de ziekte. De virussen die deze hepatitis veroorzaken, worden meestal niet gedetecteerd bij pas geïnfecteerde kinderen. Andere paden worden beetje bij beetje uitgesloten. Covid lijkt geen verband te houden, ook al waren enkele kinderen kort daarvoor besmet. Geen van de besmette kinderen is ingeënt tegen Covid. Dit laatste is dus uitgesloten van de mogelijke oorzaken.

Vervolgens kijken experts naar de omgeving van de kinderen. “Een relatief groot aantal gezinnen heeft honden of heeft contact met honden”, zegt het UKHSA-rapport. In totaal is driekwart van de kinderen getroffen.

Daarom wordt het mogelijke verband met de aanwezigheid van honden in huis serieus bestudeerd, ook al sluiten sommige experts de hypothese van een eenvoudig toeval niet uit.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meldt dat tot nu toe wereldwijd 348 vermoedelijke gevallen van acute hepatitis bij kinderen van onbekende oorsprong zijn ontdekt.

READ  Amerikaanse geneticus Richard Leontine overleden

Ter herinnering, de lijst met symptomen van deze hepatitis:
Geelverkleuring van het witte deel van de ogen of huid (geelzucht).
donkere urine
– lichtgrijze ontlasting
Jeukende huid
Spier- en gewrichtspijn
– hoge temperatuur
– Moe
– Anorexia
– buikpijn