Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-Omicron: wat zijn de “spoken” van het virus dat in de darmen van patiënten wordt gedetecteerd?

Meer dan twee jaar na de lancering van het programmaEpidemieDe virus Blijf zich ontvouwen naarmate de zoektocht vordert. Aanstaande woensdag 11 mei het online wetenschappelijk tijdschrift Nature publiceerde een samenvatting van verschillende onderzoeken die licht werpen op de oorzaken van darmklachten.

In feite wekte het de interesse van veel gevallen braken Gebaseerd op Diarree Onder de gewonden Coronavirusziektehebben veel onderzoekers dit in twijfel getrokken symptomen Maagdarmkanaal veroorzaakt door wat niettemin bekend staat als a Respiratoire virale infectie.

Lees ook:
Covid-Omicron: gevaccineerd maar besmet, classificatie van de meest voorkomende symptomen

tanks

Twee teams van onderzoekers van de Stanford University (Californië, VS) en het team van Innsbruck (Oostenrijk) concludeerden dat SARS-CoV-2-fragmenten kunnen na de eerste infectie nog maanden in de darm blijven.. Stanford University genetica en oncoloog Amy Bhatt beschreven deze delen als: “geesten” van covid. Wat kan bijdragen aan wat nu heet lange covidDeze ernstige vorm van Covid wordt gedefinieerd als: Symptomen die langer dan 12 weken na acute infectie aanhouden.

In eerdere onderzoeken zijn monsters van virus genomen van Ingewanden Vier maanden geleden is iemand besmet geraakt. Stanford University toonde aan dat sommige patiënten Voortgezette eliminatie van viraal RNA in ontlasting zeven maanden na aanvankelijke milde of matige SARS-CoV-2-infectie, lang nadat de ademhalingssymptomen waren verdwenen..

Vandaar de theorie van virale reservoirs waardoor deze Covid-“spoken” in de loop van de tijd kunnen voortduren. Theorie vereist verificatie.

READ  Gale krater Curiosity onderzocht gedurende 9 jaar is misschien geen oud meer