Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Helderer dan de volle maan”, ontmoeten we vandaag, donderdag, in een zeer zeldzaam fenomeen: de blauwe ster wordt scharlakenrood

“Helderer dan de volle maan”, ontmoeten we vandaag, donderdag, in een zeer zeldzaam fenomeen: de blauwe ster wordt scharlakenrood

Dit is een geweldige kans om een ​​poëtisch en ontzagwekkend moment te beleven door de nachtster te observeren op donderdag 31 augustus 2023. De “superblauwe maan” is een zeldzaam fenomeen, aangezien het de 13e volle maan is die elke twee jaar verschijnt en een halfjaarweek.

De naam is alleen blauw, maar er wordt verwacht dat het op donderdag 31 augustus behoorlijk cool zal zijn om naar de lucht te kijken. De “gigantische blauwe maan” is een zeldzaam fenomeen, aangezien het elke twee en een half jaar voorkomt. De belofte van een geweldige show waarvoor je een hele nacht moet leven voordat de zon opkomt.

het zal zijn “De grootste en helderste volle maan van dit jaar. Hij zal 7,2% groter en 15,7% helderder zijn dan de volle maan.” Volgens de website gespecialiseerd in astronomie Sterren wandeling.

Dit grandioze landschap combineert twee fenomenen. De blauwe maan is dus geen maan met een blauwe kleur, maar de naam betekent dat er in dezelfde maand twee volle manen zullen verschijnen. Donderdag 31 augustus is de tweede volle maan van de maand na de eersteelk afgelopen augustus.

De blauwe maan is een concept dat voortkomt uit de astrologie en de definitie ervan is niet wetenschappelijk, omdat het in 1979 werd uitgevonden door astroloog Richard Knoll. Volgens NASA is “Een ‘supermaan’ doet zich voor wanneer de maan nauwelijks samenvalt met het punt waarop de maan het dichtst bij de aarde komt in zijn elliptische baan, een punt dat perihelium wordt genoemd.”

Het is dus een hemels fenomeen dat twee elementen combineert: de enige satelliet van onze planeet zal op een afstand van ongeveer 356.000 kilometer dichtbij ons passeren, op de avond van de volle maan.

READ  “Ik heb mijn lupus lange tijd verborgen gehouden omdat ik me schaamde”, getuigt Anne-Sophie

De maan lijkt groter aan de hemel en tot 30% helderder. Het zal overal ter wereld vol zijn om 01:35 GMT en vanaf 3:37 uur Franse tijd tot het ochtendgloren.

Als de lucht op donderdag 31 augustus helder is, zullen alle aardbewoners er last van kunnen hebben door deze bij zonsondergang waar te nemen, met het blote oog of met behulp van verrekijkers en telescopen.

Als u dit nachtelijke evenement niet wilt missen, kunt u het bekijken vanuit een van de clubs Franse Astronomievereniging (AFA).

Het nachttafereel is veelbelovend, aangezien de “superblauwe maan” bloedrood kan worden.