Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Helder, dichtbij, uitgelijnd met de aarde en de zon… Jupiter zal zich tegenwoordig zelden openbaren

In de komende dagen zal Jupiter de helderste planeet zijn die buiten de maan en de zon aan de hemel te zien is. Een ander zeldzaam fenomeen heeft betrekking op de grootste planeet in het zonnestelsel.

Dit weekend staat Jupiter zo dicht mogelijk bij de aarde. Een feit dat zelden voorkomt. Dus de laatste keer dat Jupiter zich zo dicht bij de aarde bevond, was generaal de Gaulle de president van de republiek.

Tegenwoordig passeert Jupiter 367 miljoen km van de aarde, net als 59 jaar geleden. Door deze “nabijheid” kan de planeet het helderste punt aan de hemel zijn, ver van de maan en de zon. Zelfs als je in gebieden met zware lichtvervuiling woont, zal Jupiter duidelijk zichtbaar zijn.

Dit weekend wordt voorafgegaan door een ander fenomeen gerelateerd aan Jupiter, omdat de grootste planeet in het zonnestelsel op maandag 26 september zal worden uitgelijnd met de aarde en de zon. Een gebeurtenis die eens in de 13 maanden plaatsvindt en koperoppositie wordt genoemd.

Merk op dat de grote rode vlek en kenmerkende gekleurde banden van de gasplaneet met 4 manen duidelijk zichtbaar zullen zijn met de telescoop.

READ  Koudedaling: een teken van een sterke stormverslechtering volgende week