Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hackers kapen uw nummers om uw accounts te hacken

Hackers kapen uw nummers om uw accounts te hacken

Uw smartphone is uw digitale kluis, maar de sleutel loopt gevaar. Hackers richten zich nu op eSIM's, deze virtuele simkaarten, om uw nummers te stelen en uw accounts te plunderen. Leer hoe u uzelf tegen deze nieuwe en groeiende dreiging kunt beschermen.

eSim-kaart hacken
Pas op voor eSIM © Envato

Piraten verdubbelen hun vindingrijkheid. Hun nieuwe doelwit? de Elektronische simkaartDeze virtuele simkaarten zijn te vinden in moderne smartphones. Ze zijn praktischer dan fysieke kaarten, en ze trekken ook verlangen aan. Hoe kunnen we ons tegen dit nieuwe risico beschermen, wanneer het binnenkort mogelijk wordt om een ​​simkaart om te zetten in een eSIM zonder de operator te vragen?

eSIM-hack: bescherm uw accounts voordat het te laat is

Uw mobiele telefoon, ooit een eenvoudig communicatiemiddel, is nu de sleutel tot uw digitale leven. Bankrekeningen, berichten, sociale netwerken, Het is allemaal gekoppeld aan je telefoonnummer. Maar wist u dat deze waardevolle sleutel door hackers kan worden gestolen?

eSIM's, de virtuele simkaarten die in moderne smartphones zijn ingebouwd, bieden verschillende voordelen. Maar het trekt ook de aandacht van cybercriminelen. In tegenstelling tot fysieke simkaarten kunnen eSIM-kaarten worden gebruikt Herprogrammeer het op afstandlegt een onderzoek uit dat hij uitvoerde feit.

Hackers kunnen de inloggegevens van uw mobiele provider-account stelen, meestal via phishing, brute force of datalekken. Eenmaal verbonden, beginnen ze uw nummer over te dragen naar een nieuw met eSIM uitgerust apparaat. Vervolgens genereren ze een activatie-QR-code die ze scannen met hun smartphone, Je nummer gestolen Zonder jouw medeweten.

Het hacken van uw telefoonnummer kan ernstige gevolgen hebben. Hackers kunnen dat Steel je geld Door frauduleuze overdracht Uw gevoelige accounts hacken (bank, brieven, etc.) of erger, Steel je identiteit Om uw dierbaren te misleiden.

Gelukkig zijn er manieren om je tegen deze nieuwe dreiging te beschermen:

  • Versterk uw wachtwoorden : gebruik sterke, unieke wachtwoorden voor uw provider- en onlineaccounts.
  • Schakel tweefactorauthenticatie in : Voor elke verbinding is een extra code vereist die via sms of via een speciale applicatie wordt verzonden.
  • Geef de voorkeur aan sterke authenticatie : Kies voor bank- en financiële rekeningen fysieke sleutels of apps voor tweefactorauthenticatie.

Wees waakzaam tegen phishing-pogingen en deel nooit uw inloggegevens. Als u een hack vermoedt, neem dan onmiddellijk contact op met uw mobiele provider.

  • eSIM-kaarten, nieuwe doelwitten voor hackers om uw accounts te hacken.
  • Pas op voor phishing en versterk uw wachtwoorden.
  • Bescherm uw gevoelige gegevens met sterke authenticatie.

bron : Slaapcomputer

READ  Op Amazon, The Disturbing Business of Books door ChatGPT