Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Guillaume Maurice is geamuseerd door de voortgang van de procedure tegen hem

Guillaume Maurice is geamuseerd door de voortgang van de procedure tegen hem

Joël Saget/AFP Guillaume Meurice, hier tijdens een fotoshoot in Parijs, 13 maart 2024.

Joël Saget/AFP

Guillaume Meurice, hier tijdens een fotoshoot in Parijs, 13 maart 2024.

Radio – Daar lacht hij liever om. Guillaume Maurice, drie weken geschorst in afwachting van mogelijk ontslag, werd op 30 mei om 14.30 uur door de personeelsafdeling van Radio France voor een tuchtcommissie gedagvaard. advertentie launch Deze woensdag 22 mei.

“Ontslag komt eraan…”De cabaretier gaf commentaar op zijn X-account, verwijzend naar de serie Game of Thrones En zijn beroemde reactie “de winter komt eraan…”. Deel ondertussen een artikel van De mensheid Geef zijn oproep door.

“De beoogde straf is vroegtijdige beëindiging wegens grove schuld.” In de dagvaarding die AFP zag naar aanleiding van een eerste gesprek afgelopen donderdag werd hij aan zijn arbeidsovereenkomst herinnerd.

“Er is geen definitieve beslissing over sancties.” het zal niet zo zijn “De kennisgeving zal plaatsvinden binnen twee werkdagen nadat de commissie bijeen is gekomen.” Een cabaretier zou zich dat kunnen afvragen “Tijdens de vergadering (…) zou deze minimumtermijn moeten worden verhoogd naar acht kalenderdagen.”wordt bepaald.

Met hulp van een medewerker van Radio France op 30 mei?

Guillaume Morris werd op 2 mei uit de lucht gehaald, vier dagen nadat hij zijn controversiële uitspraken over Benjamin Netanyahu die hij eind oktober deed, herhaalde.

READ  Roselyn Bachelot hekelt de "bal van hypocrieten" van de cultuur.

Hij vergeleek de Israëlische premier B ‘Een soort nazi, maar dan zonder voorhuid.’Dat leverde hem beschuldigingen van antisemitisme op en een klacht die onlangs werd afgewezen.

De cabaretier, die zich op 30 mei mag laten bijstaan ​​door een persoon van zijn keuze uit het personeel van Radio France, werd vorige week tijdens zijn eerste interview vergezeld door een vertegenwoordiger van de Unie van het Zuiden.

Aan het einde van dit interview legde de vakbond uit dat Guillaume Maurice ervan werd beschuldigd zijn controversiële uitspraken te herhalen “Weten dat Arcom (het regulerend orgaan voor audiovisuele zaken) een officieel bericht naar Radio France heeft gestuurd.” Eerste keer.

En dus moest de historicus het doen ‘Geen loyaliteit aan werkgever’ En hij had het gedaan “Om persoonlijke belangen te dienen”meldt Sood die zich hiertegen verzet. “De afdeling Human Resources van Radio France beschikt over voldoende elementen om af te zien van een boete die kan neerkomen op vroegtijdige beëindiging van de arbeidsovereenkomst.”Unie gelooft.

Een staking tegen de schorsing van Guillaume Meurice verhinderde de uitzending van het programma van Charlene Vanhonacker op zondag 12 mei, waar het deel van uitmaakt, en verstoorde ook de dagprogrammering van de zender.

Zie ook op HuffPost :