Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De “Mad Max-saga” was een groot succes, mede dankzij Chris Hemsworth

De “Mad Max-saga” was een groot succes, mede dankzij Chris Hemsworth

Bioscoop – Hij heeft een cape en lang haar, maar heeft absoluut geen connectie met Thor, de held die hij speelt in de Marvel-serie. Chris Hemsworth speelt Dementus in Furiosa: A Mad Max Saga. De post-apocalyptische film van George Miller is vanaf woensdag 22 mei in de bioscoop te zien. De film werd op woensdag 15 mei vertoond op het 77e filmfestival van Cannes. We hielden van alles aan deze film, vooral het gemene personage gespeeld door de Australische acteur.

De andere slechterik, Immortan Joe (Lachey Holm), is intimiderend, bijna griezelig en zuinig in zijn woorden. Ook Anya Taylor-Joy is in de film vrijwel stil en spreekt slechts een twintigtal regels uit. Dit is verre van het geval voor Chris Hemsworth. George Miller geeft hem een ​​rol als de ronduit spraakzame antagonist, en hij is heerlijk. Dementus was breedsprakig en aarzelde niet om koste wat het kost zijn microfoon te pakken in een poging de menigte te motiveren of te kalmeren. Hij spaart niemand – vooral zijn tegenstanders – van een voorbeeld, een advies of een last-minute grap.

Daarom is Dementus ook een verrassend sympathieke slechterik, vaak grenzend aan het belachelijke en krankzinnige. Een teddybeer die stevig om zijn borst of middel is vastgebonden, reist door de woestijn achter het stuur van een oude wagen die wordt getrokken door drie motorfietsen, terwijl zijn mantel achter hem aan wappert.

READ  Euromillions FDJ Uitslag: Loting voor dinsdag 30 november 2021

Chris Hemsworth laat in deze rol zien dat hij veel meer is dan alleen de God of Thunder (in The Avengers) of de huurling Tyler Rake (op Netflix, in 2020). Misschien was het enige dat nodig was een neusprothese en de prachtige sets die George Miller had bedacht om hem in staat te stellen het aan ons te bewijzen.

Furiosa, een verhaal over wraak

Negen jaar na Mad Max: Fury Road neemt George Miller de kijker mee terug naar de metaalachtige chaos van de post-apocalyps. Deze keer kijkt de regisseur naar Furiosa, de imperiale krijger die we in 2015 ontdekten in de gedaante van Charlize Theron. “oorsprong verhaal” Dat vertelt ons precies waar de geschoren hoofdkrijger vandaan komt. We komen er dus achter dat Furiosa door een hel ging voordat hij bij het kasteel van Immortan Joe en zijn zonen aankwam.

Warner Bros. Entertainmentbedrijf. alle rechten zijn veilig. Chris Hemsworth als Dementus in Furiosa: A Mad Max Saga.

Warner Bros. Entertainmentbedrijf. alle rechten zijn veilig.

Chris Hemsworth als Dementus in Furiosa: A Mad Max Saga.

Ze werd ontvoerd door Dementus, de leider van een bende kannibalen, die haar moeder voor haar ogen vermoordde. Deze laatste houdt van het kleine meisje dat hij naar zijn eigen beeld wil tekenen. Hij biedt het vervolgens aan Immortan Jo aan in ruil voor benzine en blikjes water. Furiosa groeide op in het kasteel en kon dankzij de steun van Praetorian Jack opklimmen tot de felbegeerde rang van Praetorian. Maar we vergeten nooit wie hem alles heeft afgenomen.

READ  Topless Delphine Weisspizer, haar gedurfde imago ontsteekt internetgebruikers!

Wanneer de kans op wraak zich voordoet, grijpt ze die. In tegenstelling tot de eerdere films uit de Australische regisseursaga concentreert dit werk zich niet alleen op ontsnappen en overleven, het is ook een wraak-‘coming-of-age-film’, die verre van saai is.

Tenslotte betekent Mad Max geweldige voertuigachtervolgingen vol dodelijke wapens, wilde explosies, zandstormen en bloedvergieten. 45 jaar na de eerste film met Mel Gibson is de film nog steeds even genietbaar. Het enige minpunt is Furiosa: The Mad Max Saga heeft immers een groot tekort aan elektrische gitaarklanken. Maar we maken ruzie.

Zie ook op HuffPost :