Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Guillaume Boivin is vandaag uit elkaar na zijn terugkeer van de Olympische Spelen

(Sport.com) — In zijn eerste race sinds de Olympische Spelen in Tokio maakte wielrenner Guillaume Boivin (de opkomende natie Israël) vandaag deel uit van de ontsnapping van de eerste etappe van de Benelux Tour van maandag in België.

“Het was geen gemakkelijke dag om weer op de weg te komen en het was erg moeilijk met de wind”, zei Boivin, die 65e en 57 seconden achter de winnaar eindigde. Ik ben erg blij met mijn dag. Deze week wordt belangrijk in het licht van de Wereldkampioenschappen en Parijs-Roubaix.”

Montrealer ontsnapte vanaf het begin met zes andere passagiers. Ze reden honderd kilometer voorop en werden op 31 kilometer te gaan opgepikt door de jachtgroep.

Toen verdeelde sterke wind de deelnemers in verschillende groepen, gescheiden door grote gaten.

De Belg Tim Merler (Alpecin-Fenix) kwam uiteindelijk als overwinnaar uit de strijd in een sprint aan het einde van het evenement, over 169,6 km, voor de Duitser Phil Bauhaus (zegevierend Bahrein) en de Colombiaan Alvara Jose Hodig (Dekonink-Quick-Step).

Van zijn kant stond Antoine Duchesne (Groupama-FDJ) op de 87e plaats, in dezelfde groep als Boivin.

Vandaag was het moeilijker voor Astana-Premier Tech, waaronder Quebecer Hugo Houle. Het Kazachse team was na 95 km getuige van het verlies van hun kopman Jacob Vogelsang. De Deen kwam ten val en raakte gewond aan het sleutelbeen. Ga naar het ziekenhuis voor een röntgenfoto. En ook van deze ploeg startte de Italiaan Fabio Villen niet.

“(Fuglsang) had vandaag (maandag) echt pech, net als ons team. Het is een zware dag, maar we komen sterker terug”, zei Holly.

READ  toekomstige toer. Erneskold pakt de gele trui. sport-

Ook voor hem was dit zijn eerste wedstrijd sinds de Tokyo Games, aangezien hij Canada vertegenwoordigde in wegraces en tijdritten. Op maandag stond hij op 140 (+5 min 47 sec).

“Het was een nogal brute comeback na een maand rust. Het ging heel snel door de wind. Het was in het begin erg gespannen en gespannen en er waren wat ongelukken. Persoonlijk waren de sensaties niet geweldig. We zullen stilletjes versnellen het tempo om de machine opnieuw op te starten, “concludeerde hij. Hopelijk zal het model tegen het einde van de week herstellen.”

De Benelux Tour van dinsdag gaat verder met een solorit van 11 kilometer in Lelystad, Nederland.

Canwell is tevreden met zijn prestatie

Ook Kickers Olivia Barrell en Carol Ann Canwell namen op maandag deel aan de Grand Prix de Bleuway in Frankrijk.

Barrell, die de teamkleuren van Massey Tactic droeg, was de 53e renner die over de finish kwam, 7 minuten en 59 seconden achter de winnaar, Elisa Longo Borghini (Trek Segafredo). De Italiaan won deze eendaagse individuele wedstrijd.

Ze had de Franse Gladys Verhulst (Arkia) en de Amerikaanse Christine Faulkner (Tepco SVB) voor, die 12 seconden later eindigde in een groep van twintig loopsters.

Canwell ondersteunde gewoon haar mede SD Worx-teamgenoten voordat ze voet aan wal zette nadat haar opdracht was voltooid.

“Ik deed mijn werk met het team en toen we in de finale kwamen, heb ik alles gedaan wat ik kon”, zei Canwell, tevreden met zijn prestatie.

“Het was mijn eerste race sinds de Olympische Spelen, dus ik had geen doel voor ogen. Ik was vooral blij dat ik mijn teamgenoten kon helpen”, voegde de persoon toe die als 16e eindigde in de wegwedstrijd in Tokio en vervolgens als 14e op de tijdrit.

READ  Deschamps verplettert Espoar!

Barrell en Canwell nemen van donderdag tot en met zondag deel aan de Tour of Spain Challenge.