Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Guadalajara: Cornet sluit seizoen af ​​met instapnederlaag

Guadalajara: Cornet sluit seizoen af ​​met instapnederlaag

Aurélie SACCHELLI, Media365, geplaatst op maandag 17 oktober 2022 om 21:52 uur.

Alizee Cornet verloor in haar laatste wedstrijd van het seizoen 2022 in de eerste ronde van het Guadalajara Championship in Mexico van de Chinese Lin Zhou na een partij in drie sets.

Het is een historisch seizoen voor 2022 dat Alizee Cornet maandag sloot. De 32-jarige Française verloor voor het eerst in haar carrière de kwartfinales van een Grand Slam (op de Australian Open) en is nu recordhouder van het aantal achter elkaar gespeelde Grand Slam-toernooien. voor de voormalige zijn laatste kampioenschapsrol van het jaar, in Guadalajara, Mexico. Tegen een lager gerangschikte speler dan zij (69e tot 31e plaats), de Chinese Lin Chu, verloor Cornet met 3-6, 6-4, 6-4 na een strijd van twee uur en 36 minuten met dertien pauzes. Maar de Fransen gingen goed van start door de eerste set te winnen dankzij een beslissende 5-3 break (de bal werd met 5-4) gered. Maar toen verloor ze de draad, vooral omdat ze haar service met 4-3 opgaf in de tweede set en vervolgens op 4-4 in de derde toen ze net had geflopt. Het is dus Zhu die Daria Kasatkina zal uitdagen in de tweede ronde van het zeer moeilijke Mexicaanse kampioenschap, aangezien alle topnamen er zijn, en op zoek is naar de laatste vijf tickets voor de Masters (Swiatek, Jabeur en Pegula hebben al gewonnen) . Na het 62e seizoen van de wereld te zijn begonnen, zal Alizee Cornet bijna 33e eindigen, aan het einde van het jaar, waarin ze een finale, twee wedstrijden zal spelen en de 500 overwinningsgrens op het WTA-circuit zal overschrijden (nu 508). Ze gaat nu over een paar weken naar de play-off van de FA Cup tegen Nederland, voordat ze misschien wel het laatste seizoen van haar carrière speelt.

READ  Belgen in het buitenland - Denayer werd beledigd door Rennes, nam deel aan derby van Milaan tussen AC en Inter

Marino naar Garcia

Een andere Franse concurrente in Mexico, Caroline Garcia, is vrijgesteld van de eerste ronde en kent haar tegenstander in de tweede ronde. Dit is de Canadese Rebecca Marino, 80e gerangschikt, die de wereld 65e Ann Li domineerde met 6-2, 7-6 inclusief het serveren van 11 azen. Leones, die momenteel zesde staat in de race en er daarom alle belang bij heeft een ronde of twee te halen om een ​​plaats in de Masters veilig te stellen, heeft de Canadees nog niet eerder ontmoet.