Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Groot-Brittannië waarschuwt: Rusland ontdekt 511 miljard vaten olie op Antarctica

Groot-Brittannië waarschuwt: Rusland ontdekt 511 miljard vaten olie op Antarctica

De exploitatie van koolwaterstoffen op Antarctica is verboden, maar Londen maakt zich zorgen over de verborgen doelen van Moskou in de regio.

Rusland is niet alleen geïnteresseerd in het Noordpoolgebied, waar zijn historische invloed de afgelopen jaren meer dan ooit is toegenomen, maar kijkt ook naar Antarctica. Moskou onthulde aldus gigantische koolwaterstofreserves op Antarctica, die minstens 511 miljard vaten olie vertegenwoordigen. Dagelijks Telegraaf . De Britten waren aanvankelijk gealarmeerd door dit nieuws omdat het zwarte goud in kwestie vooral te vinden zou zijn op Brits Antarctica, een uitgestrekt onbewoond gebied van 1,7 miljoen vierkante kilometer dat ook door Chili en Argentinië wordt geclaimd.

De cijfers zijn onthutsend: de hele wereld verbruikt jaarlijks ongeveer 36 miljard vaten olie, volgens de Statistical Review of World Energy 2023 van het Energy Institute, terwijl de hele wereld jaarlijks ongeveer 36 miljard vaten olie verbruikt. telegraaf Het is opmerkelijk dat deze 511 miljard vaten vertegenwoordigen “10 keer de totale Noordzeeproductie over 50 jaar”.

“kwade trouw acteur”

Het is dus een potentieel eldorado, op één belangrijk detail na. Het Antarcticaverdrag uit 1961, waarbij Rusland partij is, verbiedt ten strengste de exploratie en exploitatie van koolwaterstoffen in dit deel van de wereld. Op dit punt ontkent Moskou dat het het internationaal recht heeft geschonden: het onderzoek dat door het schip is uitgevoerd Alexander Karpinskygecharterd door Rosgeo, de instantie die verantwoordelijk is voor het identificeren van nieuwe geologische reserves voor commerciële doeleinden, zal dit alleen doen “Geleerden”. Maar Britse parlementsleden maken zich zorgen over de mogelijkheid om het verdrag te omzeilen, nadat de Russen vorige week bewijs van hun ontdekking naar de Environmental Audit Committee (EAC) van het House of Commons hadden gestuurd.

READ  Franse zeeman gered van een haaienaanval

Tot nu toe heeft de Britse vice-minister van Buitenlandse Zaken, David Routley, ervoor gekozen om de Russische beloften te vertrouwen, door tegenover de eerder genoemde parlementaire commissie aan te kondigen dat… “Rusland heeft dat gedaan[vait] Onlangs heeft zij opnieuw bevestigd dat zij gehecht is aan de essentiële elementen van het Verdrag.. Een blanco cheque overtuigt niet alle experts. “Het Antarctisch Verdrag staat voor nieuwe uitdagingen, vooral vanuit Rusland en Rusland China wordt steeds assertiever Klaus Dodds, hoogleraar politieke geografie aan het Royal Holloway College, vertelde EAC. Rosgeo is betrokken geweest bij seismisch onderzoek en ander gerelateerd onderzoekswerk. “De Russische activiteiten moeten worden opgevat als een stap om de normen die verband houden met seismisch onderzoek te ondermijnen en uiteindelijk als een opmaat voor verdere winning van hulpbronnen.”.

Nadat de activiteiten van het Russische schip op Brits Antarctica werden onthuld door een Zuid-Afrikaans mediakanaalAlexander Karpinsky Nadat ze een maand geleden in Kaapstad waren aangemeerd, besloot de Oost-Afrikaanse Gemeenschap het management van Buitenlandse Zaken hierover aan te spreken. telegraafHet is opmerkelijk dat de jaarlijkse bijeenkomst van de landen die het Antarctisch Verdrag hebben ondertekend volgend jaar mei in India zal plaatsvinden.

Achter deze ontdekking schuilt uiteindelijk de toekomst van deze cruciale Antarctische tekst. Als het in 2048 zou worden herzien, zou elke staat die partij is ook zijn handtekening kunnen intrekken en zou hij niet langer onderworpen zijn aan de verdragsverplichtingen. “Er zal nooit een redelijke tijd zijn om koolwaterstoffen uit Antarctica te winnen. Elke poging daartoe [les] “Uitbuiting zal ons allemaal doen zinken.”waarschuwt professor Alan Hemmings, commandant van het British Antarctic Survey Station tijdens de Falklandoorlog tussen Argentinië en Groot-Brittannië in 1982, die vreest dat Russische en ook Chinese activiteiten het verdrag uiteindelijk overbodig zullen maken.

READ  Vijf dingen die u moet weten over de gezondheidssituatie in India, het op een na zwaarst getroffen land ter wereld door de pandemie

Arctisch en Antarctisch gebied

De spanningen die we nu al waarnemen in het Noordpoolgebied kunnen dus hun tegenhangers vinden aan de andere kant van de wereld. “Hoewel Rusland geen territoriale aanspraken heeft op Antarctica, heeft Rusland, samen met de Verenigde Staten en China, de afgelopen jaren geleidelijk zijn aanwezigheid in de regio versterkt door middel van verschillende wetenschappelijke expedities, en heeft het sinds 1957 vijf onderzoeksstations in de regio gevestigd. ”tijdschriftverslagen Nieuwsweek .

In februari 2024 hebben de Russen hun financiële deelname aan de Arctische Raad opgeschort, die alle landen die aan de regio grenzen verenigt, terwijl Moskou de militarisering van deze regio opvoert en zijn noordelijke handelsroute langs de Siberische kust ontwikkelt, waardoor deze beter bevaarbaar wordt voor internationale schepen. . Hierdoor kunnen de Russen Europa omzeilen en maritieme handelsafzetmogelijkheden naar Azië vinden.

” data-script=”https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js” >