Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Griekenland, Portugal, Italië, Spanje, Malta …: in welke landen kan ik op vakantie gaan?

Waar ga je deze zomer op vakantie? Waar kan ik nu heen reizen? Focus op het meest bezochte land in Zuid-Europa, met de laatste informatie bijgewerkt op vrijdag 14 mei.

Griekenland

Het begin van het eerste toeristenseizoen op vrijdag 14 mei in Griekenland! Na 7 maanden in de gevangenis heeft de staat alle reisbeperkingen in één keer opgeheven. Musea openen vrijdag hun deuren. Bioscopen en theaters zullen volgen. Wat betreft bars en restaurants, ze zijn begin mei heropend.

De overheid heeft hard gewerkt om de eilandbewoners zoveel mogelijk te vaccineren. Het economische aandeel is van belang: toerisme is goed voor meer dan 20% van het bbp. De beperkingen op verplaatsingen binnen Griekenland, maar ook op de toegang tot Grieks grondgebied (inclusief de eilanden) zijn opgeheven. Slechts één voorwaarde is om naar Griekenland te reizenLaat u binnen 72 uur vaccineren of doe een negatieve PCR-test. U moet ook de bron invullen Wie is dit.

Passagiers die het Griekse grondgebied mogen betreden: alle personen die in Frankrijk of in een van de andere landen van de Europese Unie en het Schengengebied en in de volgende 12 landen wonen: het Verenigd Koninkrijk, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Korea, Thailand, Rwanda, Singapore, de Verenigde Arabische Emiraten, Rusland, Servië, de Verenigde Staten en Israël.

Inwoners van de Europese Unie, het Schengengebied, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Israël, de Verenigde Arabische Emiraten en Servië zijn vrijgesteld van quarantaine voor een periode van zeven dagen. “Als de PCR-test negatief is of een vaccinatiecertificaat ouder is dan 14 dagen, geschreven in het Engels”Denk aan de Franse ambassade. “Voor inwoners van andere landen is het noodzakelijk om bij aankomst in Griekenland een snelle test te ondergaan, naast een preventieve quarantaine van 7 dagen.”

Voor elke update kunt u raadplegen De website van de Franse ambassade.

READ  Real Madrid, Paris Saint-Germain, RC-lens

Portugal

Terwijl de vierde en laatste fase van de ontmanteling in werking trad op 1 mei, waardoor de werktijden van winkels, cafés en restaurants konden worden verlengd en de grenzen met Spanje opnieuw konden worden geopend, Reizigers zijn nog steeds onderworpen aan beperkingen. Ze moeten een negatieve PCR-test voorleggen in minder dan 72 uur op het moment van de rit, Noem de website van de Franse ambassade.

Er moet ook worden opgemerkt dat alleen reizen om basale redenen zijn toegestaan ​​naar landen met een infectiepercentage van meer dan 150 gevallen per 100.000 inwoners, wat momenteel gebeurt in bijvoorbeeld Frankrijk en België. Het betreft alle landen met donkeroranje op onderstaande kaart.

Donkerrode gebieden moeten ook worden opgemerkt 14 dagen quarantaine.

Maar de situatie kan zich de komende dagen of weken positief ontwikkelen, met name in Frankrijk. DeDe meeste Franse departementen hebben een incidentie van minder dan 150 gevallen per 100.000 inwoners.

Italië

In Italië verschilt de situatie van regio tot regio. Reizen is toegestaan, zaken zijn open Openluchtrestaurants en -bars zijn heropend (binnen, gepland vanaf 1 juni), in de volgende geel gelabelde gebieden : Abruzzo, Basilicata, Calabrië, Campanië, Emilia-Romagna, Friuli-Venezia Giulia, Lazio, Ligurië, Lombardije, Marche, Molise, Piemonte, Toscane, Umbrië, Veneto, Puglia, provincies Trento en Bolzano.

Vanaf 15 mei Italië versoepelt de voorwaarden voor toegang tot zijn grondgebied: Degenen die volledig zijn gevaccineerd of hersteld zijn van Covid-19 – een serologische test die de aanwezigheid van ondersteunende antilichamen bevestigt – of die een negatieve PCR-test hebben ondergaan van minder dan 48 uur, kunnen een “groen certificaat” aanvragen bij de lokale autoriteiten.. Met andere woorden, Italië biedt toeristen een nationaal vaccinatiepaspoort aan, in afwachting van de invoering van het Europese paspoort.

READ  Metz: Mayonade verlengd tot 2023

Dit is de Italiaanse baan “Goed voor iedereen, en dus ook en vooral voor toeristen buiten de Europese Unie”Minister van Toerisme Massimo Jaravaglia zei. Maar pas op, volgens het Nationaal Bureau voor Toerisme is dit groene certificaat, dat verplicht is voor reizen van een wit / gele zone naar een oranje zone, 6 maanden geldig voor degenen die zijn ingeënt en alleen “48 uur” alleen voor degenen met een negatieve PCR-test.

Spanje

De op een na grootste toeristische bestemming ter wereld, Spanje, en meer precies, Madrid, is al een toevluchtsoord voor toeristen die moeten ontsnappen. In Madrid blijven bars, restaurants en musea open tijdens het winterseizoen. De Canarische Eilanden zijn ook erg populair.

Om naar Spanje te gaan, Reizigers hebben gewoon nodig Vul dit formulier in En lever binnen 72 uur een negatieve PCR-test af. Deze verbintenis Het is van toepassing op reizigers, ongeacht hun nationaliteit en de reden om Spanje binnen te komen, die afkomstig zijn uit een land dat is geclassificeerd als ‘in gevaar’, dat wil zeggen registratie Incidentie gelijk aan of groter dan 150 gevallen per 100.000 inwonersEn de Identificeert de ambassade van Frankrijk. Dit is het geval voor landen die donkeroranje zijn op de kaart hierboven.

Er is geen quarantaine van kracht Maar het dragen van een muilkorf op openbare plaatsen buiten en binnen is verplicht.

Malta

Restaurants, snackbars en sportscholen mogen vanaf 24 mei heropenen tot middernacht. Vanaf 7 juni volgen bioscopen, bars en theaters.

Een negatieve PCR-test van minder dan 72 uur is vereist voor reizigers uit de volgende landen : Andorra, Australië, Oostenrijk, België, Bulgarije, Canada, China (inclusief Hong Kong, Macau en Taiwan), Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Indonesië, Ierland , Italië, Japan, Jordanië, Letland, Libanon, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Monaco, Marokko, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Rwanda, Slowakije, Slovenië, Zuid-Korea, Spanje, Zweden, Zwitserland, Thailand , Tunesië, Turkije, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk, Uruguay, het Vaticaan.

READ  Wielrennen - Europese kampioenschappen 2023 - Resultaten - Christophe Laporte wint goud - Sportinformatie - Skiën

Reizigers uit niet-vermelde landen staan ​​op de Rode Lijst en mogen niet naar Malta reizen Locates bezoeken Malta.

Het land wil per 1 juni bij de eerste landen zijn die het vaccinatiecertificaat gaat toepassen. Passagiers die zich kunnen aanmelden Bewijs dat ze volledig zijn ingeënt Minstens twee weken geleden Zo kan hij het territorium betreden zonder een negatieve PCR-test te hoeven voorleggen.