Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Greta Thunberg sluit zich aan bij tienduizenden mensen bij klimaatprotesten in Amsterdam

Greta Thunberg sluit zich aan bij tienduizenden mensen bij klimaatprotesten in Amsterdam

Gewicht ondersteuning. Milieuactivist Greta Thunberg Hij sloot zich zondag aan bij tienduizenden demonstranten tijdens een mars in Amsterdam en eiste meer aandacht voor de klimaatverandering. Nederland.

Met borden waarop stond “Ons huis staat in brand” en “Klimaatrechtvaardigheid nu”, verzamelden demonstranten zich op het centrale plein van Amsterdam en marcheerden door de stad. Volgens de organisatoren waren er tienduizenden aanwezig. Een eerdere mars in Amsterdam trok 40.000 mensen.

Er naderen ‘cruciale’ verkiezingen

De wandeling werd georganiseerd door een consortium van organisaties, waaronder VernietigingsopstandVrijdagen voor de Toekomst, Oxfam en Groene Vrede. “Nu de druk op Nederland blijft toenemen om de klimaatdoelstellingen in 2030 te halen, zijn de komende verkiezingen van cruciaal belang”, aldus de organisaties in een verklaring.

Uit peilingen blijkt dat de vertrekkende premier een centrumrechtse VVT ​​heeft Mark Rutte En ook een nieuwe partij, de NSC, onder leiding van anticorruptiekampioen Peter Omdjicht, heeft zich aangesloten. Volgens de peilingen staat de coalitie van Groenen en de linkse PvdA op de derde plaats. De partij wordt geleid door voormalig zwaargewicht van de Europese Commissie Frans Timmermans, architect van de EU Green Deal.

Dat blijkt uit een recent onderzoek van I&O Research Klimaatverandering Het staat op de vijfde plaats van de kwesties die kiezers belangrijk vinden, na huisvesting, gezondheidszorg, immigratie en armoede. Volgens de peiling wordt klimaatverandering nu als een minder belangrijke kwestie beschouwd dan bij de verkiezingen van 2021.

READ  Maxima uit Nederland en Mary uit Denemarken droegen zwarte en moderne outfits om zich te herenigen in Den Haag.