Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gouverneur Oklahoma vaardigt wet uit die abortus bij conceptie verbiedt

Deze bepaling, die alle vormen van abortus verbiedt, is de meest restrictieve van de regelgeving op het gebied van vrijwillige zwangerschapsafbreking.

De gouverneur van Oklahoma heeft woensdag een wet aangenomen die alle abortussen bij bevruchting verbiedt, waardoor dit conservatieve bolwerk in het zuiden van de Verenigde Staten de meest restrictieve staat is op het gebied van vrijwillige zwangerschapsafbreking. “Ik heb de mensen van Oklahoma beloofd dat ik als gouverneur elke pro-life-wetgeving zal ondertekenen die op mijn pad komt, en ik ben er trots op dat ik die belofte vandaag kan nakomen.”Dat zegt de Republikein Kevin Stitt in een verklaring. ‘In Oklahoma zullen we altijd opkomen voor het leven’ hij voegde toe.

Geïnspireerd door een wet die in september door Texas is aangenomen, opent deze bepaling, die in de hele staat van kracht wordt, de deur voor rechtszaken door particulieren tegen mensen die ervan worden verdacht een abortus te hebben ondergaan. Volgens de tekst omvat de definitie van abortus niet: Gebruik, schrijf, lever of verkoop de morning-afterpil of een ander type noodanticonceptie of anticonceptie“.

Die wet was medio mei door de wetgevende macht van Oklahoma aangenomen, te midden van bedreigingen van de abortusrechten door het Hooggerechtshof, dat volgens een document dat door Politico media is onthuld, klaar lijkt te zijn om 50 jaar terug te gaan. Na zijn historische beslissing om abortus te beschermen. Planned Parenthood, dat pleit voor het recht op abortus, had bij die gelegenheid aangekondigd dat het Oklahoma zou aanklagen. “Dit verbod moet worden stopgezet – samen met alle andere verboden die deze staat de afgelopen maand heeft ondergaan.”Volg Planned Parenthood op Twitter.

READ  "Plane of Revelation": wat is deze "vliegende bunker" die op 9 mei over de Russische militaire parade zal vliegen?

De ‘meest pro-life’ staat van het land

Op 3 mei maakte Kevin Stitt al bekend dat hij een wet had ondertekend die abortus na zes weken zwangerschap verbiedt. “Ik wil dat Oklahoma de meest pro-life staat van het land wordt.”Hij zei het gebruik van de term gewijd aan Amerikanen die tegen abortus zijn.

Oklahoma verwelkomt al maanden duizenden Texaanse vrouwen die abortus willen plegen, nadat een soortgelijke tekst was aangenomen in deze naburige staat. Zelfs als het wordt gesteund door de meerderheid van de bevolking, is het recht op abortus volgens recente peilingen een maatschappelijk probleem dat grote verdeeldheid zaait sinds de historische “Roe v. Wade”-uitspraak in januari 1973, die het recht van Amerikanen om een ​​einde te maken aan een arbeidsovereenkomst beschermt. zwangerschap.

In het geval dat een uitspraak van het Hooggerechtshof dat recht ongedaan maakt, zijn 26 conservatieve staten, voornamelijk in het midden en zuiden van het land, zoals Wyoming, Tennessee of South Carolina, bereid abortus volledig te verbieden.

zie ook – In de VS zou het beëindigen van het recht op abortus een ‘worst case scenario’ zijn