Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gordes is door een Amerikaans tijdschrift uitgeroepen tot het mooiste dorp ter wereld

Provençaalse Village staat voor 22 andere plaatsen in de ranglijst van Travel + Leisure.

“Een bestemming die je gezien moet hebben”. Het dorp Gordes in de Provence is onlangs uitgeroepen tot het mooiste dorp ter wereld Amerikaans tijdschrift Travel + Leisure.

Gelegen op meer dan 350 meter boven de zeespiegel op een klif boven de Luberon-vallei, staat het Provençaalse dorp bovenaan de lijst van 22 andere bestemmingen over de hele wereld.

Het dorp werd ook zevende in de Franse Favorite Village-wedstrijd van 2016, uitgezonden op France Télévisions.

Lavendel en Emily in Parijs

Zijn ansichtkaartwaardige stenen gebouwen en steegjes, evenals zijn kasteel, kerk en tulpenvelden waren enkele van de goede punten voor het dorp in Vaucluse om zijn rivalen te overtreffen.

In het tijdschrift Travel + Leisure schrijft “Gords tijdens de zomermaanden vaak vol toeristen. Maar kunnen we het de bezoekers echt kwalijk nemen dat ze de charmes van een van de mooiste dorpen van Frankrijk, zo niet van de wereld, willen opsnuiven?”.

Enkele scènes uit het derde seizoen van de Netflix-serie Emily in Parijs De film is ook opgenomen in de zomer van 2022 vanaf de hoogten van Gordes, tijdens een filmweek in de Vaucluse, zoals gerapporteerd door collega’s van Blauw Frankrijk.

Uitzicht op Jourdes, screenshot van seizoen 3 van Emily in Parijs. -Netflix

De dorpen Shirakawa-go (Japan) en Giethoorn (Nederland) completeerden het podium, respectievelijk op de tweede en derde plaats in het klassement.

De belangrijkste artikelen

READ  9905 nieuwe gevallen, indicaties zijn gering