Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De BBC moedigt werknemers aan om TikTok van werktelefoons te verwijderen

De BBC heeft haar personeel geadviseerd om TikTok van werktelefoons te verwijderen, zo kondigde de Britse audiovisuele gigant op maandag 21 maart aan, in de voetsporen tredend van verschillende westerse organisaties die waarschuwden voor de Chinese app. De BBC meldde in een artikel op haar website dat het personeel zondag een e-mail ontving waarin de groep werd opgeëist “Het is niet aan te raden om TikTok op een BBC-apparaat te installeren, tenzij er een gegronde commerciële reden is”.

“Als je TikTok niet nodig hebt voor je werk, moet je TikTok verwijderen”, is toegevoegd. Deze nieuwe richtlijnen komen omdat het VK TikTok vorige week al verbood op overheidsapparaten, in de voetsporen van Washington of de Europese Commissie, die soortgelijke verboden hebben ingevoerd.

“De BBC neemt de beveiliging van haar systemen, gegevens en personeel zeer serieus. We beoordelen voortdurend de activiteiten op platforms van derden – waaronder TikTok – en zullen dat blijven doen.aldus een woordvoerder van de groep. We willen ook verduidelijken dat het gebruik van TikTok op BBC-apparaten nog steeds is toegestaan ​​voor redactionele en marketingdoeleinden. »

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Waarom de westerse druk, vooral de Amerikaanse druk, toeneemt op TikTok

Noorwegen raadt het installeren van TikTok en Telegram op zakelijke apparaten af

Evenzo adviseerde de Noorse minister van Justitie, Emily Inger Mehl, dinsdag de ambtenaren van het land om de Chinese app niet op hun professionele apparaten te installeren. Deze aanbeveling geldt ook voor het versleutelde berichtensysteem Telegram van Russische oorsprong. bij hun risicobeoordeling (…)Inlichtingendiensten wijzen Rusland en China aan als de belangrijkste risicofactoren voor de Noorse veiligheidsbelangen.Dat licht de minister toe, citerend in een persbericht.

READ  Na consensus over Brahim Traore begint de overgang opnieuw op nieuwe gronden

“Ze wijzen ook op sociale media als een arena voor gevaarlijke acteurs en anderen die ons willen beïnvloeden met verkeerde informatie en nepnieuws.”voegde ze eraan toe. De aanbeveling geldt voor alle professionele apparaten van ambtenaren die zijn aangesloten op de digitale systemen van hun diensten. Ambtenaren kunnen TikTok en Telegram nog steeds gebruiken als het gebruik ervan beroepsmatig verantwoord is, maar dan op apparaten die niet zijn aangesloten op de digitale systemen van de departementen, zoals aangegeven door het ministerie.

Luister ook Moeten we bang zijn voor TikTok?

Nederland raadt de aanvraag voor zijn ambtenaren af

In navolging van Noorwegen adviseerde de Nederlandse regering dinsdag op haar beurt haar ambtenaren om geen gebruik te maken van TikTok of andere apps die door landen worden beheerd. “offensief cyberprogramma” op hun zakelijke machines. Dat blijkt uit een bericht van de Nederlandse geheime dienst Verhoogd risico op spionage Door TikTok of andere apps van landen als Rusland, China, Iran en Noord-Korea te gebruiken.

De Nederlandse regering voegde daaraan toe dat zij streeft naar een “structurele oplossing”volgens welke het voor hen onmogelijk zal zijn om deze applicaties op hun professionele apparaten te gebruiken. “Recente Kamervragen en internationale ontwikkelingen hebben geleid tot een zorgvuldige afweging die verder gaat dan het afraden van de aanvraag.”zei hij erin stelling Alexandra van Hoevelin, Staatsminister voor Digitalisering. Uiteindelijk wil de Nederlandse overheid dat alle werktelefoons van ambtenaren zo worden geconfigureerd dat eerder geautoriseerde apps, programma’s of functies niet geïnstalleerd en gebruikt kunnen worden.

Voorafgaand aan de positie van Nederland en Noorwegen, hadden Canada, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten TikTok al verbannen van overheidsapparaten vanwege zorgen over gegevensbeveiliging. Het sociale netwerk, waarvan het moederbedrijf ByteDance Chinees is, wordt door westerlingen steeds meer onder de loep genomen vanwege zorgen dat Beijing toegang zou kunnen krijgen tot gebruikersgegevens over de hele wereld. TikTok erkende in november dat sommige werknemers in China toegang hadden tot Europese gebruikersgegevens en gaf in december toe dat werknemers die gegevens hadden gebruikt om journalisten te stalken. Maar de groep ontkent krachtig elke controle van de Chinese overheid of toegang tot haar gegevens.

READ  Negen doden en 40 gewonden bij explosie hotel Havana

De wereld met Agence France-Presse