Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Google staat vol met nieuwe banen

In de buurt, de gezichtsbediening van de smartphone en de privémap in Google Foto’s, heeft het bedrijf een hele reeks nieuwe functies aangekondigd die naar Android komen, zonder dat het nodig is om te upgraden naar Android 12.

Niet wachten op Android 12: Google zit vol met nieuwe functies

Hoewel Android 12 naar verwachting volgende maand wordt uitgebracht, staat Google vol met aankondigingen van nieuwe functies die zijn gepland voor zijn besturingssysteem. De eigenaardigheid hiervan, het is niet gerelateerd aan de uitgangAndroid 12 Het zal ook worden aangeboden op eerdere versies van het mobiele besturingssysteem van Google.

Deze donderdag zijn het dan ook een hele reeks nieuwe features gerelateerd aan Android, Android Auto of verschillende applicaties van de uitgever die door Google zijn uitgerold.

De eerste betreft een nieuwe die ook in Android 12 zal aankomen: Bedien de smartphone-interface met het gezicht. Met deze functie, die vooral interessant is voor mensen met beperkte mobiliteit, kunt u snelkoppelingen maken die kunnen worden geactiveerd met bepaalde gezichtsuitdrukkingen. Het is eigenlijk gebaseerd op de functie Camera Switches van de Android-toegankelijkheidsgroep, maar ook op Project Activate. “Project Activate is een nieuwe app die je communicatie en expressie in het moment vereenvoudigt. Je kunt gezichtsuitdrukkingen en oogbewegingen gebruiken om vooraf gedefinieerde acties te activeren »zegt Google.

Gboard en Google Foto’s-toetsenbord krijgen ook enkele nieuwe functies. De eerste zal dus profiteren van nog eens 1.500 posters op basis van keuken emoji-functie waarmee je afbeeldingen kunt maken door twee emoji’s samen te voegen. Google zal ook het kopiëren en plakken op zijn toetsenbord vereenvoudigen om elementen van een tekstblok te scheiden als er te veel belangrijke informatie is gekopieerd. Aan de kant van Google Foto’s zal het bedrijf een functionaliteit toevoegen die al aanwezig is op Pixel-smartphones: Locked Folder. In deze map kunt u privéfoto’s en -video’s opslaan, Beschermd met een wachtwoord. De inhoud van de map verschijnt ook niet in de algemene galerij van Google Foto’s of in de galerijen van je andere apps.

READ  Waarom is het digitale spel van de blinds verwijderd?

Betere controle over Android TV en delen in de buurt

Google kondigde ook meer controle aan over de Google TV of Android TV op de smartphone, evenals eenvoudiger beheer van herinneringen via de Google Assistent. Zo is het mogelijk om de stemassistent te vragen alle herinneringen voor te lezen, zodat ze ze voor je kunnen opsommen. Bezigheid Bericht sluiten, dat verscheen als een alternatief voor AirDrop op Android, zal ook een beschermingslaag toevoegen met nieuwe zichtbaarheidsinstellingen. U kunt de beste om u heen kiezen die bestanden naar u kan verzenden, of het nu alleen uw contacten zijn, iedereen of niemand.

Ten slotte kondigde Google ook enkele nieuwe functies voor Android Auto aan. We noemen met name het beheren van het professionele account om toegang te krijgen tot afspraken die alleen in de agenda staan, of het bijwerken van Waze op Android Auto. De navigatie-app zal al profiteren van een nieuwe interface met nachtmodus, kaartmarkering en routebeschrijving.

Deze verschillende functies worden de komende weken op alle Android-smartphones geïntroduceerd. Google heeft echter niet aangegeven welke versies van Android in aanmerking komen voor deze of gene nieuwe functie.