Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Google Pixel 7, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Samsung Galaxy S23 Ultra, iPhone 15, POCO F5

Google Pixel 7, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Samsung Galaxy S23 Ultra, iPhone 15, POCO F5

Wil je jezelf een nieuwe smartphone cadeau doen of trakteren met Kerstmis, maar twijfel je tussen de iPhone 15, Samsung Galaxy S23 Ultra, Google Pixel 7, Xiaomi Redmi Note 12 Pro en POCO F5? Hier zijn de belangrijkste kenmerken van deze mobiele telefoons vergeleken om u te helpen bij het maken van uw keuze.

Als het om design gaat, heeft iedereen zijn eigen voorkeuren. Merk op dat de Samsung Galaxy S23 Ultra het meest nauwkeurig is, omdat deze profiteert van een volledig gepolijste achterkant, met sensoren die in de bovenhoek lijken te zijn geplaatst, zonder enige kunstgreep. De POCO F5 heeft bovendien een zeer sober ontwerp, enigszins vergelijkbaar met een Samsung mobiele telefoon zonder paneel of balk. De iPhone 15 biedt een eiland aan lenzen, relatief imposant linksboven en bijzonder platte kenmerken. Dit is ook het geval voor de Redmi Note 12 Pro met een plaat voor de iets uitstekende sensoren. Google’s Pixel 7 gebruikt een balk die de volledige breedte van het apparaat in beslag neemt om ze te combineren.
De meest compacte van allemaal is de iPhone 15 en hij is ook de lichtste in onze vergelijking met 171 gram vergeleken met 181 gram voor de POCO F5, 187 gram voor de Redmi Note 12 Pro en 197 gram voor de Google Pixel 7. De Samsung Galaxy S23 Ultra is met 233 gram de zwaarste maar ook de kleinste. In deze vergelijking is hij veel groter dan andere mobiele telefoons.

Voor werk hebben Xiaomi-, Samsung- en POCO-telefoons een batterij van 5000 mAh vergeleken met 4355 mAh voor de Pixel 7, terwijl de iPhone 15 tevreden is met 3349 mAh. Zowel de POCO F5 als de Redmi Note 12 Pro profiteren van opladen met 67 W, dus sneller dan andere apparaten. De Samsung Galaxy S23 Ultra kan opladen met 45W ondersteunen, vergeleken met 30W voor de Pixel 7. Deze laatste kan net als de Samsung Galaxy S23 Ultra en iPhone 15 draadloos opladen en omgekeerd opladen bieden, wat bij de Samsung Galaxy S23 Ultra niet het geval is. De andere TWEE.

READ  Halo Infinite Seizoen 2: uitgestelde hangar, kaarten, spelmodi... alle details! | Xbox One

Welke is krachtiger en wat is de schermkwaliteit


Qua prestaties is het de Apple-telefoon die de meeste rekenkracht biedt dankzij de A16 Bionic-chip gecombineerd met 6 GB RAM. Gevolgd door de Galaxy S23 Ultra uitgerust met de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy-chip met 8 of 12 GB RAM. Dan is er de POCO F5 met de Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 2-processor gecombineerd met 8 of 12 GB geheugen met de mogelijkheid om standaard meer toe te voegen, indien nodig. De Google Pixel 7 is voorzien van een Tensor G2-chipset met 8GB RAM en dan is er nog de Redmi Note 12 Pro 5G van Xiaomi die gebruik maakt van de MediaTek Dimensity 1080 Soc met 6 of 8GB RAM.

Het meest verbluffende display is geïnstalleerd in de Galaxy S23 Ultra van Samsung, waarbij gebruik wordt gemaakt van een 6,8-inch diagonaal AMOLED-paneel met een verversingssnelheid die kan variëren tussen 1 en 120 Hz, en ondersteunt het HDR10+ formaat voor films en series die vanaf bepaalde streamingplatforms worden gestreamd. Het geeft een prachtige definitie van 1440 x 3088 pixels weer. POCO F5 biedt ook een prachtig weergavegebied met een 6,67-inch AMOLED-paneel en een maximale helderheid van 1000 cd/m2 dat HDR10+- en Dolby Vision-formaten ondersteunt. Het biedt een maximale frequentie van 120 Hz met een definitie van 1080 x 2400 pixels.
Dit is ook het geval voor het Redmi Note 12 Pro 5G-display met dezelfde diagonaal, eveneens op 120 Hz, maar iets minder helder. Het scherm van de Pixel 7 maakt gebruik van een 6,3-inch HDR10+-compatibel 6,3-inch AMOLED-paneel bij 90 Hz versus een iets minder glad paneel. Maar het scherm dat de laagste frequentie biedt, is het scherm van de iPhone 15, aangezien het 60 Hz bereikt op het 6,1-inch paneel dat nog steeds het Dolby Vision-formaat ondersteunt.

READ  Zes dagen na livegang begint Meta's geavanceerde chatbot al te ontsporen

Welke composities voor beeld en welke verbinding?


Het is de iPhone 15 die de mooiste foto’s levert met zijn 48+12 MP-configuratie, inclusief een telelens die 2x optische zoom biedt. De Samsung Galaxy S23 Ultra is vergelijkbaar met de Pixel 7. Deze laatste gebruikt een 50+12 MP-configuratie met een optisch gestabiliseerde hoofdsensor, maar Samsung heeft het voordeel dat hij twee telelenzen heeft voor 3x en 10x optische zoom, gekoppeld aan een 12 MP ultra- groothoeksensor en een optisch gestabiliseerde hoofdsensor 200 megapixel. De POCO F5 heeft een 64 + 8 + 2 MP-blok vergeleken met 50 + 8 + 2 MP aan de achterkant van de Redmi Note 12 Pro.
Voor selfies en videogesprekken zijn de POCO F5 en Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G voorzien van een 16 megapixel frontsensor vergeleken met de 12 megapixel lenzen aan de voorkant van de Samsung en iPhone 15, terwijl de Google Pixel 7 slechts een 10,8-megapixelsensor heeft. megapixelsensor. .

Alle mobiele telefoons in deze vergelijking zijn compatibel met 5G-netwerken. Het biedt ook Wi-Fi 6, terwijl Samsung en Google nog een stap verder gaan door efficiëntere Wi-Fi 6E aan te bieden. POCO- en Redmi-telefoons hebben een audiopoort voor het aansluiten van hoofdtelefoons en een infraroodzender, waardoor ze universele afstandsbedieningen zijn. Ze hebben een in-profiel vingerafdruklezer terwijl deze zich onder het display bevindt voor Samsung- en Google-telefoons. Deze laatste twee hebben, naast de mobiele telefoon van Apple, het voordeel dat ze IP68-certificering hebben, waardoor ze zowel onderdompeling onder water als stof kunnen weerstaan.

READ  Ryzen 9 6900HX, AMD verbetert de prestaties zonder inquiéter Intel