Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Google onthult een kunstmatige intelligentie die een volledig gesprek met u kan voeren

Google licht de sluier op van LaMDA, een door AI aangedreven taalmodel dat in staat is tot normale conversaties, en het is onoprecht.

Ter gelegenheid van de Google I / O-conferentie 2021, die net is geopend, heeft Mountain View zijn vorderingen op het gebied van kunstmatige intelligentie onthuld met behulp van LambdaNieuw taalmodel dat een volwaardig gesprek kan voeren.

Het idee van LaMDA is om van alles en nog wat een stem te kunnen geven en er op een volledig natuurlijke manier tegen te spreken. Google nam in het bijzonder het voorbeeld van Pluto om zijn AI-mogelijkheden te illustreren. Met een reeks vragen antwoordt de dwergplaneet met verfijnde en informatieve antwoorden. Nog een misleidend voorbeeld: Google liet een vlieger praten over aerodynamica dankzij LaMDA. “Het is echt indrukwekkend om te zien hoe LaMDA een gesprek kan leiden over vrijwel elk onderwerp” Sundar Pichai, CEO van Google, legt uit.

Credits: Google

Zelfs als de twee gegeven voorbeelden buitengewoon vreemd lijken, is het potentieel van deze AI eindeloos. Deze demo’s demonstreren het vermogen van LaMDA om een ​​uniek, samenhangend gesprek te voeren zonder vooraf gedefinieerde richtlijnen te volgen, met een oneindig aantal onderwerpen. Het is niet nodig om de assistent opnieuw te starten in de eerste vraag, de AI reageert op elke nieuwe interactie door deze te koppelen aan het vorige antwoord en het algemene onderwerp van het gesprek.

Dus LaMDA heeft zijn plaats om een ​​geavanceerde chatbot of Google Assistant te maken. Mountain View specificeert niet of zijn nieuwe taalmodel daadwerkelijk klaar is voor het grote publiek, maar het bevestigt wel dat het het in de toekomst zou willen opnemen in zijn stemassistent.

READ  Messenger: nieuwe functies komen naar de app