Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Google en Facebook accepteren alleen gevaccineerde werknemers op hun werkplek

De COVID-19-pandemie heeft sinds eind december 2019 wereldwijd meer dan 4,17 miljoen mensen gedood, volgens een rapport dat op woensdag 28 juli door AFP is gepubliceerd. De Verenigde Staten is het land met het hoogste aantal doden (meer dan 611.000), vóór Brazilië (551.000) en India (422.000).

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schat, rekening houdend met de toename van sterfgevallen die direct en indirect verband houden met de ziekte, dat het aantal epidemieën twee tot drie keer hoger kan zijn dan officieel vastgesteld.

  • Google en Facebook accepteren alleen gevaccineerde werknemers op hun werkplek

Internetgiganten Google en Facebook hebben woensdag aangekondigd dat ze de vaccinatie van al hun werknemers zullen eisen die naar hun hoofdkantoor zijn gebracht, na een golf van soortgelijke aankondigingen van openbare instanties in de Verenigde Staten.

De toezegging wordt uitgevoerd in Google “in de komende weken” In de Verenigde Staten, voordat het zich naar andere delen van de wereld verspreidde “in de komende maanden”Directeur-generaal, Sundar Pichai, zei in een verklaring, maar merkte op dat het niet van toepassing zou zijn in landen waar het vaccin niet gemakkelijk toegankelijk is.

Evenzo, degenen die verantwoordelijk zijn voor Facebook “We zullen eisen dat iedereen die naar een van onze campussen in de Verenigde Staten gaat, wordt gevaccineerd.”Vice-president Laurie Guler zei in een brief aan AFP. In juni vertelde het sociale netwerk zijn werknemers dat degenen die fulltime op afstand willen blijven werken, dit kunnen aanvragen, als hun werk het toelaat. Voor anderen is het de bedoeling om werken op afstand te vergemakkelijken, maar het wordt aanbevolen om minstens de helft van de tijd op het bedrijfsterrein te werken. Facebook is van plan zijn kantoren in september op 50% schaal te heropenen en in oktober op volle capaciteit te draaien.

  • In de Verenigde Staten, sterke overdracht van Covid-19 in tweederde van de provincies van het land

De Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) zeiden woensdag dat meer dan 66% van de Amerikaanse provincies de transmissiesnelheden voor het coronavirus hoog genoeg hebben om routinematige maskers binnenshuis te rechtvaardigen. Het federale gezondheidsagentschap drong er bij de betrokken provincies op aan om het dragen van maskers binnenshuis weer verplicht te maken, nadat het dinsdag het dragen van een masker in risicogebieden had aanbevolen, ongeacht de vaccinatiestatus.

READ  Nieuws | Coronavirus: onmiddellijke beheersing van miljoenen inwoners van Melbourne

De opkomst van de coronavirusepidemie in de Verenigde Staten is te wijten aan de verspreiding van de deltavariant, die nu verantwoordelijk is voor meer dan 80% van de nieuwe infecties die in het land worden vermeld.

  • In Japan, uitbraken van gevallen in Tokio, naburige afdelingen zijn alert

Het aantal dagelijkse Covid-19-gevallen in Tokio overschreed woensdag voor het eerst de 3.000, wat ook een zeer sterke versnelling is in vergelijking met vorige week. De Japanse hoofdstad verkeert momenteel in een gezondheidsnoodsituatie na het hosten van de Olympische Spelen afgelopen vrijdag, en verschillende naburige afdelingen overwegen beperkingen op te leggen om de sterke toename van infecties het hoofd te bieden.

Gouverneur van Tokio, Yuriko Koike, riep haar kiezers nogmaals op dit te vermijden Niet-essentiële en niet-dringende reizen.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook In Japan heeft een sterke stijging van het aantal Covid-19-gevallen de epidemie bovenaan de lijst van zorgen geplaatst
  • In Engeland is er geen quarantaine voor gevaccineerde reizigers in de VS en de EU, met uitzondering van Frankrijk

Reizigers die vanaf maandag volledig zijn ingeënt tegen Covid-19 in de Europese Unie en de Verenigde Staten worden in Engeland en Schotland vrijgesteld van quarantaine, een maatregel waar expats reikhalzend naar uitkijken en die vanwege de aanwezigheid van van een bètavariabele.

Lees ook Covid-19: Engeland beëindigt quarantaine voor gevaccineerde reizigers in de VS en de EU, met uitzondering van Frankrijk
  • Noorwegen stelt volledige heropening uit

Noorwegen heeft woensdag het uitstel aangekondigd van de bijna volledige opheffing van zijn gezondheidsbeperkingen, gepland voor begin augustus, vanwege de ontwikkeling van de deltavariabele die dominant is geworden op zijn grondgebied.

  • Covax hoopt 250 miljoen doses van het vaccin te krijgen

De Wereldgezondheidsorganisatie zei woensdag dat het COVID-19-systeem de komende zes tot acht weken 250 miljoen doses COVID-19-vaccin van donoren verwacht om arme landen te helpen. Kovacs, dat verondersteld wordt die staten of gebieden gratis vaccins te laten ontvangen die door meer welvarende landen worden gefinancierd, heeft tot nu toe 152 miljoen doses aan 137 van hen uitgedeeld.

READ  Frankrijk versnelt vaccinatie, live debat over de hele wereld over het verhogen van patenten

Het Serum Institute in India, een belangrijke producent van AstraZeneca-vaccins, was aanvankelijk bedoeld om een ​​leidende rol te spelen bij de levering van vaccins onder het Covax-systeem, maar vanwege het uitbreken van de epidemie in dat land heeft New Delhi de export naar bestrijding van de verspreiding van Covid-19 op Indiase bodem. Bijgevolg is Covax in toenemende mate afhankelijk van vaccindonaties door de rijkste landen die te veel doses hebben gekocht.

  • Vaccin: verkooprecord van Pfizer

Het Amerikaanse laboratorium Pfizer is van plan dit jaar voor $ 33,5 miljard aan vaccins tegen Covid-19 te verkopen, ontwikkeld in samenwerking met het Duitse BioNTech, dankzij bestellingen voor 2,1 miljard doses wereldwijd.

  • Blinken ontmoet het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie en ‘ondersteunt’ zijn wens om Covid-19 te onderzoeken

Het hoofd van de Amerikaanse diplomatie, Anthony Blinken, ontmoette woensdag in Koeweit de directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie, waar hij ” de ondersteuning “ In haar inspanningen om China’s onderzoek naar de oorsprong van de epidemie te verdiepen.

De twee mannen spraken ook over hen “Samenwerken om de Wereldgezondheidsorganisatie verder te hervormen en te versterken”, wiens voormalige Amerikaanse president Donald Trump de deur sloot en een VN-agentschap aanklaagde dat ondergeschikt was aan Peking, maar zijn opvolger, Joe Biden, heeft zijn positie hersteld.

De wereld met AFP