Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

gezondheid.  Ze had 4 jaar last van lange Covid, dit is het “onzichtbare obstakel”

gezondheid. Ze had 4 jaar last van lange Covid, dit is het “onzichtbare obstakel”

Zie mijn nieuws

Voor de meesten van ons, Epidemie Het is niets meer dan een (slechte) herinnering.

Maar niet voor Justin En duizenden mensen die hebben geleden of nog steeds lijden aan een langdurige Covid-ziekte, gedefinieerd door de Wereldgezondheidsorganisatie (Mondiale gezondheidsorganisatie ) zoals het bestaan symptomen

Drie maanden na de acute aanval.

Verschillende symptomenEind 2022 dat waren ze nog steeds 2 miljoen In dit geval volgensVolksgezondheid Frankrijk . Hoofdpijn, buikpijn, duizeligheid, chronische vermoeidheid, ademhalingsproblemen, spierpijn, geheugenverlies, hyperacusis, etc., deze symptomen zijnVeel en gevarieerd

. Ze komen en gaan zonder waarschuwing. “Het komt in golven, en er zijn dagen dat je je goed voelt, en dan voel je je een aantal weken traag, en het werkt gewoon niet meer”, beschrijft de dertig jaar oude Champagne.Moeder van twee kinderen

.

“Ik leidde een stembureau.”

Voor haar duurde dit vier jaar.

Het begon in maart 2020. Ik weet het nog goed, want het was verkiezingsperiode en ik runde een stembureau. Ik werd wakker met een licht gevoel in mijn keel, meer niet. Op een gegeven moment nam ik een korte pauze. Toen ik een verdieping hoger kwam, ademde ik zwaar, en ik vond het raar. Later, tijdens het telproces, werd het nog erger en kon ik de namen van de kandidaten niet eens uitspreken!

Justine, Cherbourgoise Als ze thuiskomt, belt ze haar moeder (“Het is van onsGezondheidsvertegenwoordiger Omdat het was verpleegkundige In zijn jeugd zei hij tegen hem: ‘Ga naarNoodgevallen

Er moet sprake zijn van een verstopping… Eenmaal op de eerste hulp is dit beroemdZondag in maart De jonge vrouw herinnert zich dat ze door vele deuren ging en vervolgens van haar man scheidde. ” de arts Degene die ik zie, vertelt me ​​dat ze me zullen houden. Ik werd overgebracht naar de besmette afdeling met acht bedden. Er zijn mensen verkleed als schaduwen! Ik breng de nacht doorIsolatieruimte En de volgende dag ging ik weg. Voordat ik vertrok, vertelde de arts van de spoedeisende hulp mij: Ik weet niet wat je hebt, maar je hebt geen Covid!

READ  Waarom zijn we sinds 1972 niet meer naar de maan geweest?

»

Vlek op de longOp 17 maart 2020, p Eerste gevangenisstraf Ik begon. “Wat mij betreft, ik lig in bed, ik kan niet eten, ik neem Ventolin voor en na. Toen adviseerde mijn moeder me om de hulpdiensten opnieuw te bellen. Je hebt Covid-19, dat is zeker. Hebben ze je voor het laatst niet verteld dat je een plekje op je long hebt?

Nee, dat heeft hij mij niet verteld…’Vandaar deMedische walkthrough

. Na dit incident keerde Justine terug naar huis, waar ze zes weken bedlegerig was.

Ik verloor 8 kg en de ademhaling bleef ingewikkeld. Bovendien had ik extrasystolen (extra hartslagen vergelijkbaar met hartkloppingen).

Justine, Cherbourgoise injuli Ze heeft een afspraak met haar dokter. “Nadat hij mijn symptomen had beschreven, ging hij ervan uit dat ik ze had Paniekaanvallen Hij beschrijft het voor mijAntidepressiva . » De ziekte wordt nog steeds niet goed begrepen, en Justine is niet de enige die met deze ziekte te maken heeft gehad Psychiatrie

Naar het probleem van een beoefenaar.

70% minder ademhalingscapaciteit “Al na anderhalf jaar regelde hij dat ik op date ging met ALongarts . Toen ik haar ontmoette, vertelde ze me dat ik 70% van mijn leven had verloren Ademhalingsmogelijkheden Ik vraag me af waarom ik niet eerder ben gekomen. Ik vertelde hem dat mijn dokter mij antidepressiva had voorgeschreven. Dan zeg je:Hij weet niets van lange Covid

(We hebben het ook over langdurige symptomen van Covid)? » de Diagnose Wordt bevestigd door A cardioloog Even later werd hij geraadpleegd. “Hij was daar twee jaar nadat de symptomen verschenen, en twee specialisten! Na twee en een half jaar heb ik een afspraak, dit keer bij Aneuroloog Omdat er intussen hoofdpijn

READ  Is het echt mogelijk om af te vallen terwijl je slaapt?

Ze verschenen. Op MRI werd een afwijking ontdekt. Er werd mij verteld dat één hersenkwab was gegroeid en een beetje bewoog. De neuroloog geeft mij bètablokkers. »

Belangrijke stap Drie jaar later vroeg Justine het haar specialist

Om antidepressiva te stoppen.

Ik ga naar een psychiater, die bevestigt wat ik al weet: ik ben niet depressief, ook al wordt ik er niet vrolijk van.

Justine, Cherbourgoise naarHerfst 2023 begint de dertigjarige weer te verschijnenMaag problemen

. Dan ga je naar een gastro-enteroloog. Oordeel: Gevoelige maag. Vandaag heeft Justine het hostel nog niet verlaten, maar ze heeft wel een belangrijke stap gezet. inMaart 2024 wisselt ze van behandelend arts, die haar snel doorverwijst naar de langdurige Covid-dienst waarin ze gespecialiseerd isCHPC

.

Wanneer spreken we over lange Covid?
Na een episode van COVID-19-symptomen blijven veel patiënten vier weken na hun infectie symptomen houden, zonder dat er verband is met andere ziekten. Deze symptomen kunnen alle organen aantasten en van persoon tot persoon op zeer verschillende manieren voorkomen.
Deze symptomen, die sterk variëren van persoon tot persoon, kunnen alle organen aantasten en onder andere resulteren in:
Door algemene tekenen:
– Langdurige pijn.
– Zwakte van de gewrichten of spieren, of zelfs extreme vermoeidheid.
– hoofdpijn.
– moeite met ademhalen.
– Huid problemen.
– spanning.
– Slaapproblemen.
Door sensorineurale tekenen:
– Verlies van reukvermogen. Verlies van reuk- en/of smaakvermogen behoort tot de meest voorkomende aandoeningen, zelfs bij milde infecties zonder ziekenhuisopname.
Door complicaties:
-Nier
– Spijsvertering
– Pulmonaal
– Nervositeit, vooral na ziekenhuisopname op de intensive care.

READ  Het dieet dat je hersenen verjongt

De gezondheidsstatus van patiënten met een lange Covid-19-periode kan multidisciplinaire verkenningen of aanvullende evaluaties vereisen.

“verzorgt” Ze blijft daar in het ziekenhuis Anderhalve maand lang vooral om wat te doenLongrevalidatie

.

Daar vertelden ze me dat ik helaas niet de enige was die pas laat op de hoogte werd gesteld van het bestaan ​​van deze entiteit. Het is een uitzonderlijke service, met een zorgzaam team. Door andere mensen te ontmoeten die in dezelfde situatie zitten als ik, voelen we ons minder eenzaam. Een van de moeilijkheden van deze chronische ziekte, die ik vergelijk met een onzichtbare handicap, is het gebrek aan begrip dat dit kan veroorzaken bij anderen, ook bij de mensen om ons heen.

Justine, Cherbourgoise

“Door mijn verblijf in het ziekenhuis kon ik ook accepteren dat ik ziek ben en oplossingen vinden in mijn dagelijks leven.”

Op dit moment weet je niet of dit zal stoppen of niet. Ze heeft te maken met…

: Onze getuige blijft liever anoniem, daarom hebben we zijn voornaam veranderd. Volg al het nieuws uit je favoriete steden en media door je te abonneren op Mon Actu.