Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Borstkanker: Frankrijk heeft het hoogste besmettingspercentage ter wereld. Dit zijn de screeningsvereisten

Borstkanker: Frankrijk heeft het hoogste besmettingspercentage ter wereld. Dit zijn de screeningsvereisten

Basis
Volgens een onderzoek heeft Frankrijk het hoogste percentage borstkanker onder vrouwen ter wereld. De ziektekostenverzekering beveelt aan dat vrouwen vanaf 25 jaar een jaarlijkse mammografie laten maken.

Frankrijk heeft de hoogste incidentie van borstkanker onder vrouwen ter wereld volgens een studie van het International Centre for Research on Cancer (Circ), gepubliceerd in maart 2024. Met 1.054 gevallen per 100.000 inwoners is het wereldwijd de tweede belangrijkste oorzaak van kanker. De incidentie ervan in 2022 en de vierde belangrijkste oorzaak van sterfgevallen door kanker wereldwijd.

Lees ook:
Een solidariteitsmars ten gunste van de strijd tegen borstkanker

Volgens cijfers is borstkanker de meest voorkomende kanker bij vrouwen ziektekostenverzekering. “Het vertegenwoordigt 33% van de kankergevallen bij vrouwen.”

Lees ook:
Na borstkanker gaat de levenskwaliteit van de meest achtergestelde groepen verder achteruit

Risicofactoren voor borstkanker

Duur van blootstelling aan vrouwelijke hormonen, vooral als u er enkele gebruikt Hormoonsubstitutietherapie voor de menopauze“Het blijkt een risicofactor te zijn”, aldus de website van de zorgverzekeraar.

Lees ook:
In Europa is slechts 21% van de vrouwen op de hoogte van het verband tussen alcohol en borstkanker

Andere besproken risicofactoren: vroege menstruatie (vóór 12 jaar), Amenorroe Uitgestelde zwangerschap (na 50 jaar), uitblijven van zwangerschap of uitgestelde zwangerschap (na 35 jaar), uitblijven van borstvoeding.” Bovendien ontstaat ongeveer 80% van de borstkankers na 50 jaar.

Lees ook:
Borstkanker: Terugkerend van een rozenreis naar Marokko schenkt een voormalig patiënt 5.300 euro aan de Oncopol Foundation en slaat de bladzijde om over de ziekte

READ  Helder, dichtbij, uitgelijnd met de aarde en de zon... Jupiter zal zich tegenwoordig zelden openbaren

Screening: Eén mammografie per jaar vanaf 25 jaar

Als de gerapporteerde incidentie van borstkanker stijgt, komt dat deels doordat de vooruitgang in de screening het onderzoek kwalificeert. “Hoe eerder borstkanker wordt ontdekt, hoe gemakkelijker het te behandelen is en hoe groter de kans op genezing”, legt hij uit ziektekostenverzekering.

Lees ook:
Borstkanker: Screening neemt af onder vrouwen van 50 tot 74 jaar

“We merken op dat de vijfjaarsoverleving 99% bedraagt ​​voor kanker die in een vroeg stadium wordt ontdekt en slechts 26% voor kanker die in een laat stadium wordt gediagnosticeerd. Het is dus noodzakelijk om een ​​mammografie uit te voeren, zelfs als er geen symptomen zijn!”

Lees ook:
Shiloh stierf op 13-jarige leeftijd aan borstkanker: haar ouders dienden tientallen klachten in tegen haar zorgverleners

De aanbevelingen van de ziektekostenverzekering zijn als volgt: Jaarlijkse mammografieën vanaf 25 jaar, zelfs als er geen symptomen zijn.