Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gevechten en bedreigingen … Een medewerker van een tankstation in Parijs vertelt over zijn dagelijks leven bij gebrek aan brandstof

Gevechten en bedreigingen … Een medewerker van een tankstation in Parijs vertelt over zijn dagelijks leven bij gebrek aan brandstof

In het tankstation braken verschillende vechtpartijen uit, waardoor de medewerker van het tankstation de distributie stopzette.

Ze staan ​​in de frontlinie. Met brandstoftekorten in het hele land hebben deelnemers te maken met inventaris, eindeloze rijen en ongeduldige automobilisten.

In het 17e arrondissement leeft Mohamed Ben Sharafeddine, directeur van het Total station aan de Avenue de Clichy, al een week in een razend tempo van schaarste. Behalve dat hij automobilisten moet managen, wordt de man geconfronteerd met constante onbeschoftheid, beledigingen, bedreigingen en aanvallen.

onbeleefdheid serie

Terwijl de rue de Clichy wordt omringd door automobilisten die op zoek zijn naar benzine, moet Mohamed het verkeer regelen om opstoppingen op zijn station te voorkomen. “Na de meneer kunnen we daar terug”, legt de manager uit aan drie chauffeurs die ongeduldig zijn om diesel te gebruiken. ‘Ga op de vijf,’ beveelt hij een stap naar een andere automobilist te lopen.

Met wachttijden die de twee uur kunnen overschrijden, houden sommige automobilisten zich niet aan de regels die de beheerder oplegt. Voor een van de pompen vult een man die illegaal op een motorfiets rijdt een blikje benzine, voordat hij door enkele klanten en nutsbedrijven bij het tankstation in beslag wordt genomen. “Vind je me dom, wil je dat we stoppen met de distributie?” Mohammed is boos.

‘We worden lastiggevallen, we worden bedreigd’

Binnen een week was het tankstation het toneel van meerdere vechtpartijen tussen automobilisten. “De politie kwam twee keer omdat ze waren opgeroepen voor een vechtpartij”, zegt de manager. Terugkerende problemen die hem ertoe brachten de distributie stop te zetten.

“Het kan heel snel verslechteren. We worden lastiggevallen en bedreigd”, legt Mohamed Bencharfdine, directeur van het Total-station aan de Avenue de Clichy, uit met een microfoon van BFM Paris Ile-de-France.

Dus, om de constante toestroom tegen te gaan, belde Mohamed afgelopen maandag een bewaker. Maar zelfs met versterking is het nog steeds erg moeilijk om de situatie onder controle te houden. “Ondanks dat ik hen had verteld dat het station pas om acht uur opengaat, moest ik het openen voordat de bewaker arriveerde, anders zou er geen opstopping meer zijn op de weg”, zegt Mohammed.