Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Achter de schermen van een zeer dierbaar pensioen uit Rusland

Achter de schermen van een zeer dierbaar pensioen uit Rusland

Danone-producten op het schap van een supermarkt in Moskou. De agrofoodgroep realiseert 5% van zijn wereldwijde omzet in Rusland. Andrey Rudakov / Bloomberg

Verhaal – Niet in staat om in het land te blijven opereren, maakt een zuivelgigant een einde aan een avontuur van dertig jaar. Het kan hem een ​​miljard euro kosten.

“Dat kunnen we niet meer.” Bijna acht maanden na de Russische inval in Oekraïne en de Europese sancties tegen Moskou, Danone gooit de handdoek in de ring In Rusland. De observatie van de groep is eenduidig. Omdat het erg moeilijk is om de productie in het land voort te zetten, heeft het gigantische zuivel- en babyvoedingsbedrijf vrijdag zijn project aangekondigd “Om het proces van overdracht van de controle over zijn zuivel- en plantaardige activiteiten naar Rusland te starten”. Dat is 90% van de binnenlandse omzet en iets meer dan 7.000 van de 8.000 werknemers van het land. Voorlopig handhaaft het zijn activiteiten op het gebied van zuigelingenvoeding, waarvan een groot deel wordt geïmporteerd.

De voorwaarden voor de change of control moeten worden bepaald: overdracht aan een staatsorgaan, verkoop aan een maker, verkoop aan lokale overheid … Zoals vaak het geval is in dergelijke omstandigheden, moet de verkoop worden gedaan voor een symbolische roebel. Danone schat dat afschrijvingen verband houden met zijn pensionering…

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 81% om te ontdekken.

Het ontwikkelen van je vrijheid is het ontwikkelen van je nieuwsgierigheid.

Lees je artikel verder voor € 0,99 voor de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  Koelkast, wasmachine, vriezer: binnenkort een tekort aan huishoudelijke apparaten?