Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

GERD: Hier zijn 7 drankjes om te vermijden

GERD: Hier zijn 7 drankjes om te vermijden

Gastro-oesofageale refluxziekte, of “GERD”, verwijst naar de slokdarmverhoging van sommige van de vloeistoffen in de maag. En sommige drankjes hebben de neiging om dit fenomeen te verergeren. Hier zijn de dingen die u moet vermijden als u aan deze chronische ziekte lijdt.

koffie

Voor gevoelige mensen kan deze drank reflux of brandend maagzuur veroorzaken vanwege het cafeïnegehalte. Koffie stimuleert namelijk de afscheiding van maagzuur.

Sap van citrusvruchten

Hetzelfde geldt voor sappen die citrusvruchten bevatten, zoals sinaasappel of pompelmoes. Deze dranken kunnen het slijmvlies van de slokdarm irriteren, waardoor de symptomen worden versterkt.

Frisdrank

Pas ook op dat u geen koolzuurhoudende dranken misbruikt. En het maakt niet uit water of frisdrank. Het gas zal volume in de maag creëren, waardoor regurgitatie wordt bevorderd.

Alcohol

Alcohol is ook irriterend, omdat het de pH van de maag verhoogt en ervoor zorgt dat de sluitspier ontspant, die normaal gesproken samentrekt om te voorkomen dat een bolus voedsel in de slokdarm opstijgt.

thee

Nog een warme drank om te vermijden: thee. Een bron van methylxanthines, zoals koffie, kan ook de onderste slokdarmsfincter ontspannen en de reflux van de maaginhoud verhogen.

melk

Hoewel melk vaak als rustgevend voor de maag wordt beschouwd, kan het bij sommige mensen de GORZ-symptomen verergeren. Het calcium in melk kan de maagzuurproductie stimuleren, wat kan leiden tot meer brandend maagzuur en reflux.

Energiedranken

Sportdranken kunnen door hun hoge cafeïne-, suiker- en additievengehalte GORZ verergeren. De combinatie van deze medicijnen kan bijdragen aan een verhoogde maagzuurproductie en ontspanning van de onderste slokdarmsfincter, waardoor het risico op reflux toeneemt.

READ  Zonder bedrijfsaanpassing verliest iedereen!