Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In de bergen worden de bomen steeds hoger… en dat is geen goed nieuws

In de bergen worden de bomen steeds hoger… en dat is geen goed nieuws

De dreiging die de klimaatcrisis vormt voor onze samenlevingen neemt toe door de toestroom van informatie die we regelmatig van wetenschappers ontvangen. Sommige effecten zijn dagelijks voelbaar, zoals kusterosie.

Anderen daarentegen zijn minder voor de hand liggend. Met name het feit dat de ondergrondse infrastructuur van onze steden gedestabiliseerd is. En andere, nogal verrassende, gevolgen worden verwacht.

⋙ Gefilmde schippers die orka’s neerschieten in Spanje

70% van de berglijn

Onlangs toonde een studie door wetenschappers van de Universiteit van Shenzhen (China) aan dat de boomgrens in de bergen de neiging heeft om te stijgen. Met andere woorden, dit betekent dat bomen groeien op steeds grotere hoogten, zoals Wachter Hij herhaalde het op zaterdag 19 augustus.

Voordat ze deze waarneming konden doen – die ze toeschrijven aan klimaatverandering – analyseerden de onderzoekers het gebied waarover de bomen in de hoogte groeiden. Hun onderzoek stelde hen in staat om een ​​verontrustend cijfer naar voren te brengen.

Wereldwijd is tussen 2000 en 2010 70% van de bergboomgrenzen verschoven.

De inhoud van de 5000 jaar oude feesten is onthuld dankzij de analyse van oude bronzen ketels

Hoge temperaturen in de hooglanden

Op de foto’s, op de foto’s 10 foto’s die het gezicht van klimaatverandering onthullen

In detail ontdekten de wetenschappers dat de bomenrijen (ze analyseerden het equivalent van bijna 1 miljoen kilometer, verspreid over 243 berggebieden) gemiddeld met een snelheid van 1,2 meter per jaar stegen. Volgens wat de Britse krant meldde, is deze verplaatsing groter in de tropen. Het blijkt dat er gemiddeld meer dan 3,1 meter per jaar is.

READ  de foto's. "Ik word elke ochtend wakker om ernaar te kijken", doorkruist komeet Nishimura de hemel en verblindt liefhebbers

Zoals de krant stelt, gebeurt het dat de boomgrens varieert afhankelijk van menselijke activiteiten. Zeker als het om grondgebruik gaat. De verschillende sectoren die door Chinese geleerden zijn bestudeerd, zijn echter bewaard gebleven uit het werk van de mens.

⋙ Klimaatverandering, mens en vuur: studie volgt het uitsterven van grote zoogdieren 13.000 jaar geleden

Als gevolg hiervan zagen experts klimaatverandering als de oorzaak van dit fenomeen. De reden: hoge temperaturen in de hooglanden, wat de groei van bomen stimuleert.

Aangezien bomen bekend staan ​​om hun vermogen om koolstofdioxide op te nemen, lijkt de uitbreiding van het bosgebied a priori goed nieuws, vooral voor de ontwikkeling van dieren en planten. Maar dit is niet het geval.

De boomgrens in de bergen heeft de neiging toe te nemen. Pixabay/kordi_vahle

⋙ Rusland: Oekraïense drone vernietigt bommenwerper Tu-22M3 op de luchtmachtbasis Soltsy

Endemische soorten zijn in gevaar

Zoals gerapporteerd door The Guardian, fungeren deze boomgrenzen als een overgangszone tussen bos- en alpenvegetatie. De laatste wordt de toendra genoemd, die verstoken is van bomen. Gelegen in bergachtige, koude of arctische klimaatzones, herbergt deze uitgestrekte vegetatie een aantal endemische soorten. Zo kan de uitbreiding van het bosgebied het bestaan ​​ervan bedreigen.

Maar dat is niet alles: de toendra is rijk aan wetlands, beekjes, meren en rivieren. De Britse krant merkt op dat ze allemaal essentieel zijn voor de watervoorziening. Ze fungeren ook als zeer sterke koolstofputten, waardoor ze hun eigenschappen kunnen verliezen naarmate dit fenomeen groeit.

Veel observaties die ons ertoe brachten om goed op deze situatie te letten. Daarnaast kunnen er nog veel andere gevolgen zijn, die nog niet zijn uitgelicht.

READ  Het mysterie van lange gammaflitsen met kilonova’s is ongetwijfeld opgelost

Over hetzelfde onderwerp:

>>> “De betoverde bossen van Frankrijk”: een prentenboek om je te verwonderen over het mysterie van de bossen
>>> Stammen, wortels, dode bladeren… geheimen van geweldige bomen
>>> Waarom is het uitsterven van bomen een catastrofe voor de mensheid? Het antwoord is in 7 sleutelnummers