Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Genetisch gemodificeerde genen: voorlopige resultaten tonen aan dat transgeen kankervaccin de immuniteit stimuleert

(BFM Bourse) – Strasbourg Biotech maakte maandag de eerste positieve resultaten bekend bij de eerste zes patiënten die werden behandeld met zijn TG4050 Therapeutic Vaccine, een enkele behandeling die is getest tegen eierstok-, hoofd- en nekkanker. Als dit fase I-onderzoeken zijn, die er eerst op gericht zijn de veiligheid van de behandeling te verifiëren, genetisch gemodificeerde genen Markeert vroege tekenen van ‘zeer veelbelovende’ klinische activiteit.

Richt u op de kankercellen van elke patiënt dankzij een gepersonaliseerde behandeling, die wordt geleverd door een vector die bijzonder effectief is op het niveau van menselijke cellen: een virus (uiteraard onschadelijk). Dit is een weddenschap op het TG4050 therapeutisch vaccin ontwikkeld door Tricolor Biotechnology genetisch gemodificeerde genenIn samenwerking met de Japanse computergigant NEC, die het project ten dienste stelde van kunstmatige intelligentie die al jaren is getraind om tussen de honderden genetische mutaties die de tumor kenmerken, die mutaties te identificeren die het immuunsysteem het meest onderscheiden. Eerste experimenten op mensen Het werd gelanceerd aan het begin van het jaar, van deze nieuwe behandeling (de eerste kandidaat voor het “myvac”-platform genetisch gemodificeerde genen) heeft zojuist bemoedigende voorlopige resultaten laten zien, die het vermogen van TG4050 aantonen om het immuunsysteem effectief te stimuleren.

In twee fase I-onderzoeken wordt het product alleen toegediend aan patiënten met minimale resterende ziekte (persistentie van kwaadaardige cellen onder conventionele detectiemethoden, wat kan leiden tot herhaling van de ziekte). In het onderzoek naar eierstokkanker krijgen patiënten met hooggradige, gevorderde kanker na chirurgie en eerstelijns chemotherapie het vaccin bij het eerste teken van asymptomatische terugval (verhoging van de CA-125-marker of optreden van radioactieve laesies met een klein volume). Bij hoofd-halskanker zijn dit vergevorderde HPV-patiënten die een verhoogd risico hebben op terugval na operatie en adjuvante therapie.

READ  Op Tinder, Grindr of Bumble, een nieuw type cryptocurrency-zwendel

Op dit moment werd aanvankelijk aangetoond dat TG4050 goed wordt verdragen en tot dusver zijn in de twee onderzoeken geen ernstige bijwerkingen gemeld. Belangrijk is dat voorlopige positieve gegevens werden verkregen bij de eerste zes behandelde patiënten, waarbij 4 patiënten met eierstokkanker een robuuste T-celrespons hadden tegen veel doelmutaties (recente antigenen genoemd) met gemiddeld tien positieve responsen per patiënt. Kunstmatige intelligentie om immuun-geïnduceerde antigenen nauwkeurig te selecteren. In 64% van de waargenomen reacties was de reactie: herhaaldelijk (uiterlijk van een respons die in wezen afwezig was) en versterking van reeds bestaande responsen bij 36%.

Bovendien ging de ontwikkeling van deze adaptieve reacties samen met de rijping en activering van circulerende immuuncellen bij patiënten, wat aangeeft dat het vaccin in staat is om het immuunsysteem effectief te stimuleren.

In de vroege behandeling van het hoofd-halsonderzoek was de gezondheidsstatus van de twee patiënten die respectievelijk 10 en 5 maanden met TG4050 werden behandeld, stabiel.

Directeur genetisch gemodificeerde genen, Hedi Ben Brahim, “was verheugd om het vermogen van TG4050 te demonstreren om het immuunsysteem van de eerste patiënten die deze innovatieve immunotherapie ontvingen effectief te stimuleren en om de eerste tekenen van klinische activiteit waar te nemen. We geloven dat dit de rol aantoont die TG4050 kan spelen als een nieuwe benadering van geïndividualiseerde kankervaccinatie TG4050 Adequaat veiligheidsprofiel tot nu toe We bevestigen de haalbaarheid van het ontwerp- en fabricageproces voor een gepersonaliseerd TG4050-vaccin door gebruik te maken van onze productie-eenheid in twee multicenter Fase I internationale klinische onderzoeken MyVAC®-viraal De TG4050-vector is genetisch geoptimaliseerd om de immunogeniciteit en peptidepresentatie te verbeteren. Door het te combineren met een krachtige voorspeller van NEC, resulteert dit in een robuuste en duurzame respons tegen klasse I- en klasse II-epitopen. We zetten onze inspanningen voort om studies te voltooien die gericht zijn op het bevestigen van de integratie van deze bevindingen en aanvullende immunologische en klinische gegevens te genereren. We zijn erg enthousiast over het potentieel van de TG4050 en hopen aanvullende gegevens te delen op een grote oncologieconferentie in 2022.”

READ  Microsoft stelt zich gemengde zakelijke bijeenkomsten voor

“Op basis van deze aanvullende gegevens zullen we het meest geschikte ontwikkelingsplan voor de TG4050 bepalen”, besloot de CEO.

Guillaume Beyer – © 2021 BFM Beurs

Ga je door met dit werk?

Ontvang alle informatie over TRANSGENE in realtime: