Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Geldautomaten komen aan bij tabakswinkels

Geschreven door Stephanie Lacazzi

Tabaksexperts zullen binnenkort geldautomaten verwelkomen, een manier voor hen om te diversifiëren en het terugtrekken van banken te compenseren

Terwijl sommige banken geld opnemen, zullen er gedurende de maand november geldautomaten worden geïnstalleerd bij tabaksverkopers. 25 geldautomaten zullen in heel Frankrijk worden geëxploiteerd als onderdeel van een partnerschap tussen Loomis, het geldtransportbedrijf, een dochteronderneming van de Securitas-groep, en de Federation of Tobacco Sellers. In onze regio werd voor dit experiment een tankstation – een tabakswinkel – een kruidenierswinkel in Colayrac-Saint-Cirq, in de buurt van Agen, geselecteerd.

In dit dorp, sinds het postkantoor anderhalf jaar geleden sloot, is er slechts één distributeur in dienst, geïnstalleerd in het voorstedelijke zakendistrict. Deze nieuwe apparatuur, die in de winkel zal worden geïnstalleerd, biedt inwoners van de binnenstad de mogelijkheid om geld op te nemen zonder hun auto te nemen.

over hetzelfde onderwerpKoopkracht: wanneer cijfers onze gevoelens tegenspreken

Hij roept zichzelf op voor alle presidentsverkiezingen. Het wordt weer een punt van zorg als we het hebben over prijsstijgingen en inflatie. Koopkracht is een economisch begrip waarbij officiële cijfers altijd in strijd zijn met individuele percepties.

Met dit nieuwe systeem kunnen tabaksverkopers die zich al hebben gediversifieerd, met name door als doorgeefluik voor pakketdistributie te dienen, hun klanten een nieuwe lokale service aanbieden. “Deze samenwerking met Loomis toont de rol aan van lokale voorzieningen die we dagelijks spelen om aan de behoeften van de Fransen te voldoen”, bevestigt Philip Coe, voorzitter van de Tobacco Sellers Association.

Zes maanden testen

Het moet gezegd worden dat deze handelaren worden geconfronteerd met naar mij De gestage daling van de verkoop van tabak, waarop zij een monopolie hebben en die nog steeds hun belangrijkste bron van inkomsten is. Ze genereren jaarlijks 40 miljard euro aan omzet, waarvan 21,8 miljard aan tabaksproducten, waarvoor ze een commissie van 8,1% ontvangen. Bij deze omzet moeten we onder meer de verkoop van games van La Française des Jeux (10,7 miljard euro per jaar), PMU-weddenschappen (3 miljard), de verkoop van kranten (één miljard) en dampproducten (220 miljoen) optellen.

Als de ervaring aan het einde van zes maanden testen overtuigend blijkt, zullen distributeurs worden voorgesteld aan 24.000 sigarettenverkopers in Frankrijk.

READ  Transilien, RER en trams: slechts één op de drie treinen rijdt maandag op bepaalde lijnen