Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

H&M is van plan zijn Champs Elysees-winkel te sluiten

De Zweedse winkel van H&M aan de Champs Elysees staat op het punt te sluiten.

De Zweedse confectiegigant H&M is van plan zijn winkel op de Champs-Elysées te sluiten, 11 jaar na de omstreden installatie in de beroemde Parijse straat, zo werd woensdag aan AFP bekendgemaakt.

“We zijn net begonnen met een periode van media-overleg met onze sociale partners over het project om onze winkel op de Champs-Elysées te sluiten”, aldus de supermarktketen.

Het proces zou twee maanden in beslag nemen, waarna H&M ervoor zorgt dat de 105 medewerkers van de winkel “de mogelijkheid hebben om overgeplaatst te worden naar een andere winkel”. Hij rechtvaardigde zijn beslissing en zei dat de groep “momenteel een wereldwijde transformatie doormaakt waarin we ons blijven aanpassen om aan de groeiende verwachtingen van de klant te voldoen en om ervoor te zorgen dat we de juiste winkels op de juiste locaties hebben.”

Goede resultaten in september

In april kondigde H&M zijn beslissing aan om dit jaar 350 van zijn 5.000 winkels wereldwijd te sluiten en 100 winkels te openen. Het enige magazijn in Frankrijk, in Le Bourget, zal ook sluiten.

De kledingsector kampt al enkele jaren met structurele problemen, met name als gevolg van de online concurrentie, die tijdens de gezondheidscrisis is toegenomen.

Ondanks het einde van de opsluiting kampen de winkels van de hoofdstad nog steeds met werken op afstand en een vertraging van het toerisme. De installatie van een H&M-winkel op de Champs-Elysées was bijna vijf jaar onderwerp van een juridische strijd met de stad Parijs, die de wildgroei aan kledingwinkels op straat wilde voorkomen. De winkel van 2.800 vierkante meter, waarvan de bouw werd toevertrouwd aan architect Jean Nouvel, werd uiteindelijk in oktober 2010 geopend.

READ  Neem een ​​miljoen op via internet

H&M Group rapporteerde in september een sterke omzetstijging in het derde kwartaal, boven het niveau van vóór de pandemie. Tijdens de periode juni-augustus van zijn indrukwekkende boekjaar realiseerde het een nettowinst van ongeveer € 459 miljoen.