Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Geen verandering in de berekening van de erosiegraad in oktober, het financieringsverbod is verleden tijd.

Slecht nieuws voor de vastgoedmarkt, die zal blijven kampen met een gebrek aan financiering voor nieuwe kopers, en dit tekort zou ernstige gevolgen moeten gaan hebben voor de prijzen.

“Een nieuwe dalende rente zal, zoals gepland, op 1 oktober worden ingevoerd. Maar François Villeroy de Gallo, gouverneur van de Bank van Frankrijk, heeft zojuist aangekondigd dat de berekeningsformule niet zal worden aangepast.
De stem van vastgoedprofessionals is niet gehoord. Sinds enkele maanden waarschuwen ze voor het probleem van de erosiesnelheden. Hoewel deze erg laag zijn in vergelijking met onroerendgoedtarieven, nemen de afwijzingen van leningen toe. Een cijfer tot 45% van de gevallen, zeggen makelaars. In BFM Business gaf Bérengère Dubus, secretaris van kredietmakelaars, onlangs aan dat het niet alleen makelaars zijn die alarmeren: “Notarissen zijn ongeveer 3 weken geleden gewaarschuwd. De vastgoedwereld is waakzaam, net als de algemeen directeur van Credit Mutual. Alert. bankiers. Het zijn geen makelaars, het is de hele vastgoedwereld, het zijn allemaal leners.”

De oplossing die iedereen en alle spelers in de sector voorstellen?

Wijzig de vergelijking van de erosiesnelheid om de realiteit op de grond beter weer te geven. ” Maar net als in juli weigerde de gouverneur van de Bank van Frankrijk. Op RTL benadrukte François Villeroy de Gallo dat “hypotheken in Frankrijk gezond zijn”. “De huidige berekeningsformule wordt aan het einde van de maand toegepast en zal resulteren in een evenredige verhoging”, voegt hij eraan toe. “Dit zal het mogelijk maken om de moeilijkste gevallen van hypotheektoegang te organiseren die er de afgelopen weken zouden zijn geweest”, stelt hij.

Alleen heeft de Europese Centrale Bank de rente met 0,75 verhoogd en deze extra verhoging zal waarschijnlijk betekenen dat de woekerrente ver onder de kosten van de banken zal blijven.

READ  De stad gaat de prijzen van SUV's verhogen

Makelaars en bankiers Gevreesd wordt dat deze stijging niet genoeg zal zijn in vergelijking met de hoge tarieven van de afgelopen weken en wat ze de komende weken verwachten. En dat veel bestanden nog tot het einde van het jaar worden verbannen. Ter herinnering: de woekerrente is het maximum dat om de drie maanden wordt vastgesteld en bijgewerkt door de Bank van Frankrijk, volgens welke bankinstellingen het recht hebben om leningen te verstrekken. Het is nu 2,57% voor 20 jaar of meer en houdt rekening met extra kosten en toekomstige leningverzekeringen.”

De Banque de France werd maanden geleden door alle spelers gewaarschuwd. De staat, van Percy tot het voorzitterschap, is zich terdege bewust van dit slijtageprobleem.

Als de Bank van Frankrijk de berekeningsmethode niet wil herzien, is dat omdat ze vrijwillig is en dit systeem gebruikt als een niet-monetaire maatregel om de toegang tot krediet te beperken en zeker om de vastgoedprijzen te verlagen.

Maar door een crisis uit te lokken en de prijzen te verlagen op het moment dat de staat de eigenaren wil aanmoedigen, en niet de macht, om energievernieuwingswerkzaamheden uit te voeren, dreigt de staat een crisis uit te lokken waarvan hij geen idee heeft. van potentiële omvang.

Charles Sannat

“Dit is een ‘informatief’ artikel, d.w.z. het is geheel of gedeeltelijk vrij van reproductie, op voorwaarde dat deze paragraaf erna wordt weergegeven. Insolentiae.com is de site waar Charles Sanat zich dagelijks uitdrukt en een ruwe en meedogenloze analyse van economisch nieuws geeft . Bedankt voor het bezoeken van mijn site. U kunt zich aanmelden voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief op www.insolentiae.com. »

bron BFMTV.com hier

READ  Tineco Toasty One-test: touchscreen en toast