Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Lockheed Martin onthult Speed ​​Racer, een aangesloten transponder bedoeld om de F-35 . te “verlichten”

De laatste tijd is er veel gesproken over de “Loyal Wingman” UAV, met kenmerken die vergelijkbaar zijn met een bemand gevechtsvliegtuig. De USAF is er ook erg in geïnteresseerd, met zijn Skyborg-programma, waarbij het momenteel de XQ-58 Valkyrie van Kratos en de MQ-28 Ghost Bat van Boeing Australia evalueert.

Lockheed Martin pleit echter voor een andere benadering. Dit is tenminste het geval bij de afdeling “Skunk Works” die verantwoordelijk is voor de “speciale” programma’s die aan het Pentagon zijn toevertrouwd. Zo onthulde directeur John Clark vorige week het Carrera-project, waarvoor de Amerikaanse groep 100 miljoen dollar betaalde. [sur des fonds propres] Om verschillende technieken te ontwikkelen die nuttig kunnen zijn voor coöperatieve luchtgevechten.

Zo ging de Skunk Works-divisie uit van de veronderstelling dat een Loyal Wingman-drone geen “grote operationele waarde” zou bieden, terwijl hij “niet goedkoop” zou zijn. Vandaar het concept van “Speed ​​Racer”, een soort goedkope aangesloten transponder [moins de 2 millions de dollars]is in staat om zelfstandig taken uit te voeren, dankzij kunstmatige intelligentie-algoritmen.

Geassocieerd met de F-35 Gevechtsstraaljager [produit par Lockheed-Martin]Deze apparaten kunnen worden gebruikt om vijandelijke luchtverdediging te misleiden, om verkenningen en/of inlichtingen uit te voeren, of zelfs om elektronische oorlogsvoeringsmissies uit te voeren. Het is duidelijk dat de sprinter, die zich in een zwerm kan ontwikkelen, de rol van “verkenner” zal spelen.

De naam van het project “Carrera”, dat rekening houdt met andere aspecten [intelligence artificielle, capteurs, liaisons, etc]Geïnspireerd door de auto ontworpen door Porsche, is het de bedoeling om een ​​”snel programma” voor te stellen. Want eigenlijk moeten de eerste tests van dit systeem eind dit jaar worden uitgevoerd.

READ  Elon Musk zegt dat hij een hekel heeft aan Tesla-management

Eerst zullen ‘captive transport’ tests worden uitgevoerd. [le type d’avion qui emportera les drones n’a pas été précisé]. Dan maakt de sprinter zijn eerste rit. Tot slot is het dan een kwestie van de F-35 inschakelen om het concept te valideren. De directeur van Skunk Works benadrukte dat “deze poging ambitieuzer is dan alleen maar aan te tonen dat gevechtsvliegtuigen en drones in hetzelfde luchtruim kunnen opereren.”