Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Geen restaurants meer zonder booster in Duitsland – Covid-19 over de hele wereld volgen – rts.ch

In Duitsland moeten gevaccineerde mensen nu getest worden om een ​​restaurant binnen te mogen, tenzij ze een boosterdosis anti-Covid-19 krijgen. In Frankrijk werden zaterdag honderdduizenden gezondheidsvergunningen ingetrokken vanwege een gebrek aan een boosterdosis.

Duitsland – 2G+ wordt van kracht in restaurants

Op het pandemiefront heeft elk Europees land zijn eigen strategie. Sommigen versoepelen hun maatregelen tegen Omicron, zoals Spanje en Nederland, terwijl anderen hun toon handhaven of zelfs aanscherpen, zoals Duitsland. Vanaf aanstaande zaterdag is de regel “vaccinate or treat” (2G) niet voldoende om naar een restaurant of show te gaan. U zult zich ook moeten laten testen, tenzij u een boosterdosis (2G+) heeft gekregen.

Sommige Berlijnse restaurants hebben gereageerd door een screeningcentrum voor de ingang op te zetten. Gevraagd om 19.30 uur RTS, schuwen sommige klanten die binnen zitten hun geluk niet en zeggen ze zich veiliger te voelen dankzij deze extra beperking.

>> Meld je om 19:30 uur in Berlijn:

Duitsland rolt 2G+ uit. Verslag in Berlijn / 19:30 / 2 min. Gisteren om 19:30 uur

Frankrijk – Honderdduizenden vergunningen zijn gedeactiveerd wegens gebrek aan herinneringen

Tienduizenden gezondheidsvergunningen moeten worden gedeactiveerd vanwege het ontbreken van een herinnering aan het vaccin tegen het Covid-virus op zaterdag in Frankrijk, de deadline die door de regering is vastgesteld, tegen de achtergrond van nieuwe demonstraties van tegenstanders van dit apparaat.

In theorie zullen ongeveer 560.000 mensen zaterdag waarschijnlijk hun vergunning verliezen, vertelde het ministerie van Volksgezondheid vrijdagavond aan AFP. Maar het werkelijke aantal is moeilijk te bepalen. Minister van Volksgezondheid Olivier verduidelijkte woensdag dat onder hen in feite “een groot aantal besmet is” zonder hiervan op de hoogte te zijn gesteld in de TousAntiCovid-applicatie, die de geldigheid van hun vergunning verlengt.

Door de oproep voor alle volwassenen eind november te openen, kondigde de regering aan dat de verlenging van de gezondheidsvergunning, die binnenkort wordt vervangen door de vaccinatiekaart, verplicht zou worden. Voor 65-plussers en mensen met comorbiditeiten, die de terugroepactie in september konden bereiken, was die deadline 15 december.

Stagnatie onder demonstranten

Anti-sanitaire en “anti-fax”-demonstraties verzamelden zaterdag 54.000 deelnemers in heel Frankrijk, volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken, tweemaal het aantal deelnemers vorige week (105.200), wat werd gekenmerkt door een zeer zichtbare opleving van mobilisatie.

READ  Wielrennen: Na een pauze van 4 maanden is Tom Dumoulin terug in de competitie

In Parijs mobiliseerden vier processies 7.000 mensen, waaronder 5.800 in de mars georganiseerd door de patriotten van Florian Philippot, en werden volgens het ministerie vier mensen gearresteerd. In de rest van het land werden 47.000 demonstranten en zes arrestaties geregistreerd.

VK – ‘Aperitief vrijdag’ tijdens opsluiting overschaduwt Boris Johnson

Aperitieven worden elke vrijdag georganiseerd in Downing Street tijdens de opsluitingsperiode, zei The Mirror zaterdag, en breidde de lijst met aanklachten uit tegen de Britse premier Boris Johnson, wiens positie steeds precair lijkt.

De 57-jarige conservatief zit vast in een “partijpoort” en wordt publiekelijk bekritiseerd in zijn meerderheid en wordt geconfronteerd met zijn ergste crisis sinds hij in juli 2019 aan de macht kwam. Hij verontschuldigde zich woensdag bij het parlement voor zijn aanwezigheid op een van die partijen in mei 2020. Zeggen dat hij geloofde dat het een feest was dat een baan ontmoette.

Maar sindsdien zijn er andere advertenties verschenen. Naast een feest in Downing Street – zonder Boris Johnson – aan de vooravond van de begrafenis van prins Philip in april 2021, claimt The Mirror dat elke vrijdag Downing Street-arbeiders hun werkweek beëindigen door glazen wijn te delen, een “al lang bestaande traditie” dat heeft standgehouden ondanks de introductie van Covid-gerelateerde beperkingen die dit soort bijeenkomsten verbieden.

>> Lees ook: Downing Street verontschuldigt zich bij de koningin voor het feest voorafgaand aan de begrafenis van prins Philip

Oppositieleider Labour Keir Starmer riep zaterdag op tot zijn ontslag. “We zijn getuige van het trieste tafereel van een premier die verstrikt is in bedrog en bedrog, niet in staat om leiding te geven”, voegde hij eraan toe.

>> Bekijk de draad van zaterdag 19:30 uur:

Boris Johnson meer dan ooit betrokken bij schandaal "Feestpoort" [RTS]

Boris Johnson is meer dan ooit betrokken bij het Partygate-schandaal / 19:30 / 1 min. Gisteren om 19:30 uur

Nederland – Versoepeling van procedures

De Nederlandse premier Mark Rutte heeft vrijdag aangekondigd dat Nederland de gezondheidsbeperkingen ter bestrijding van Covid, een van de meest beperkende in Europa, zal versoepelen, waardoor winkels, sportscholen, kappers en sekswinkels weer open mogen.

READ  De in Doha gevestigde Blues tijdens het WK in Qatar

De premier zei in een persconferentie dat bars, restaurants, cafés en culturele instellingen in ieder geval tot 25 januari gesloten blijven.

Quebec – De regering wil de niet-gevaccineerden belasten

Ook nemen maatregelen om niet-gevaccineerde personen in het buitenland te straffen toe. Dit is hoe Quebec van plan is de 10% van de volwassenen die niet gevaccineerd zijn, te belasten via een “gezondheidsbijdrage” die zal worden geheven op degenen die het vaccin weigeren, kondigde de premier van Quebec, François Legault, deze week aan.

Maar het idee van deze nieuwe belasting is niet unaniem. zei Kara Zwebel, directeur van het Fundamental Liberties Program en waarnemend algemeen adviseur bij de Canadian Civil Liberties Association.

Dit voorstel sluit aan bij een reeks andere acties. Binnenkort mogen niet-gevaccineerde mensen niet meer naar grote winkelcentra of winkels die alcohol of cannabis verkopen. De Canadese federale overheid overweegt ook om hen een werkloosheidsuitkering te weigeren.

>> Bekijk de reportage zaterdag vanaf 19.30 uur:

Quebec wil niet-vaccinators belasten, die al aan een reeks beperkingen zijn onderworpen [RTS]

Quebec wil een belasting invoeren voor niet-gevaccineerden, die al het doelwit zijn van een reeks beperkingen van 19.30 uur / 2 minuten. Gisteren om 19:30 uur

Brazilië – Vaccinatie voor kinderen begint

De vaccinatie van kinderen van 5 tot 11 jaar tegen Covid-19 in Brazilië begon vrijdag in Sao Paulo, een maand nadat het was goedgekeurd door de gezondheidsautoriteiten ondanks kritiek van president Jair Bolsonaro. Een achtjarige inheemse jongen met een handicap kreeg als eerste de vaccinatie.

Massale vaccinatie van kinderen van 5-11 jaar begint volgende week in het hele land met pediatrische doses van het Pfizer-BioNtech-vaccin. Ouders moeten dit aangeven. Prioriteit wordt gegeven aan kinderen met comorbiditeit en aan populaties die als de meeste risico’s lopen, zoals inheemse volkeren.

Volgens officiële gegevens van het ministerie van Volksgezondheid zijn in Brazilië meer dan 300 kinderen tussen de 5 en 11 jaar overleden als gevolg van Covid-19, met in totaal meer dan 620.000 doden, het op één na hoogste aantal na de Verenigde Staten.

READ  Adrian Thomasson: "Het is het meest symbolische doelpunt dat ik in mijn carrière heb gescoord"

China – Omicron blijft uitbreiden

De zuidoostelijke Chinese stad Zhuhai heeft zaterdag openbare busroutes opgeschort nadat ten minste zeven gevallen van Omicron waren ontdekt tijdens een massale testcampagne en de inwoners hadden gevraagd de stad niet te verlaten.

De havenstad van 2,4 miljoen inwoners, die grenst aan Macau, bijgenaamd het Chinese Las Vegas, had donderdag al aangekondigd de sluiting van met name kapsalons, sportscholen en bioscopen.

China vecht om te proberen de uitbraak van het kleine Covid-19-virus dat in verschillende steden is opgedoken, te stoppen en de overdracht naar alle delen van het land te voorkomen, slechts enkele weken voor de Olympische Winterspelen in Peking.

Australië – Novak Djokovic keert terug naar detentiecentrum

Na terugkeer in hechtenis, Novak Djokovic uitgezet? Na een paar dagen vrijheid te hebben genoten waarin hij trainde voor de Australian Open terwijl hij droomde van het winnen van zijn 21e Grand Slam-titel, moet de nummer 1 van de wereld opnieuw wachten in een detentiecentrum in Melbourne om over zijn lot te beslissen nadat hij een visum is verleend. De Australische regering heeft het voor de tweede keer geannuleerd.

Na het eerste mislukken van de deportatiemaatregelen tegen de Servische tennisster eerder deze week, heeft de Australische regering een nieuwe poging gedaan. In zijn argumenten voor de rechtbank op zaterdag zei minister van Immigratie Alex Hawke dat de aanwezigheid van Djokovic in het land “waarschijnlijk een risico zou vormen voor de gezondheid van de Australische gemeenschap”, wat “anti-vaccinatie-sentiment” aanmoedigde en Australiërs ervan zou kunnen weerhouden om boosterdoses te krijgen . .

Maar Djokovic, die zijn wantrouwen tegenover het Covid-vaccin nooit heeft verborgen, is van plan om tot het einde door te vechten tegen de beslissing en zondag staat een voorlopige hoorzitting voor de federale rechtbank gepland.

>> Meer details: Novak Djokovic keert terug naar Australië en wacht op uitzetting

RTSnfo met bureaus