Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Geconfronteerd met deze moeilijke beslissing om te accepteren, kan het aantal boetes verdrievoudigen

Geconfronteerd met deze moeilijke beslissing om te accepteren, kan het aantal boetes verdrievoudigen

De radars van het departement – die de gemiddelde snelheid van voertuigen op een weggedeelte meten – zouden binnenkort uit het Franse wegenlandschap kunnen verdwijnen. Volgens de vereniging 40 miljoen chauffeursDeze apparaten zouden buitengewoon onrendabel (en erg duur in onderhoud) zijn voor de verkeersveiligheid, die zou kunnen overwegen ze te vervangen door eenvoudigere en efficiëntere automatische flitspalen.

Een beslissing die de voorstanders van automobilisten boos maakt, die het zien als een race om winstgevendheid boven veiligheid. De Argos Hij stelt verder dat deze snelheidscamera’s “echte verkeersveiligheidsinstrumenten zijn, aangezien ze mensen aanmoedigen om permanent te vertragen, in tegenstelling tot alle andere soorten flitsers”.

Te duur om te onderhouden

De radars van de afdeling verschenen in 2012 in Frankrijk met als doel het aantal dodelijke ongevallen op de weg te verminderen. Deze radars, ongeveer honderd (tussen 97 en 103 afhankelijk van het jaar) van de 4.500 in het land, berekenen de gemiddelde voertuigsnelheid tussen twee punten over een variabele afstand. Het is bedoeld om nauwkeuriger en efficiënter te zijn dan traditionele camera’s met constante snelheid, die alleen de momentane snelheid op een specifieke locatie meten.

Deze delen van de radar leken echter hun werk niet te doen. Volgens cijfers van de Motorists Advocacy Association bezuinigen ze slechts 5.000 bestuurders per jaar, tegenover 14.000 voor flitsers met vaste snelheid. Daarom flikkeren deze segmentradars volgens deze cijfers drie keer minder dan een conventionele automatische radar.

Verkeersveiligheid zal de nadruk leggen op de kosten van onderhoud en reparatie van machines, waarvan sommige moeten worden vervangen. Het zal daarom overwegen om ze na verloop van tijd te vervangen door conventionele automatische radars – efficiënter en goedkoper. bij de ingebruikname, De kosten van deze radars over de afstand kosten 165.000 euro tegenover 35.000 euro voor een standaard radar. Wat het onderhoud betreft, het is gedaald van € 9.300 per jaar naar € 17.761,20 in 2022 – veel duurder dan een Lambda Radar.

READ  Oddworld: Soulstorm officieel aangekondigd op Xbox | Xbox One

Oneerlijke beslissing

Dit onofficiële besluit van Verkeersveiligheid veroorzaakte een reactie van de bond. 40 miljoen chauffeurs die de race om winstgevendheid aan de kaak stelt. “Formeel rechtvaardigt de verkeersveiligheid hun geleidelijke vervanging door een ander type radar met lagere economische kosten … Maar in feite is het de winstgevendheid van deze apparaten die de autoriteiten zorgen baart. “Ze verdienen echt niet genoeg aan boetes! roept de president uit. Philip Nozier.

Automobielverenigingen blijven sceptisch over het nut en de legaliteit van dit apparaat. Ze zijn van mening dat dit een ongelijke en oneerlijke repressiemethode is – die geen rekening houdt met de werkelijke verkeersomstandigheden en de privacy van automobilisten schendt. Daarom roepen ze op tot een wereldwijde hervorming van het systeem van automatisering en sancties, waarbij preventie en onderwijs de voorkeur krijgen boven straffen.

Een nieuw systeem wordt bestudeerd

De verkeersveiligheid laat het idee om de gemiddelde snelheid over een weggedeelte te meten echter niet los. Volgens het tijdschrift Meer automatischzal werken aan een nieuw monitoringsysteem, dat goedkoper is maar het daglicht niet zou moeten zien voor die… meerdere jaren.

Dit nieuwe systeem zal gebaseerd zijn op het herkennen van kentekenplaten van voertuigen met behulp van camera’s die aan de randen van de weg zijn geïnstalleerd. Het maakt het dus mogelijk om de gemiddelde voertuigsnelheid over een variabele afstand te berekenen, zonder dat er sensoren op de grond of specifieke kasten nodig zijn. Technisch gezien is deze oplossing nog niet gereed. In de tussentijd kunnen er tijdelijke oplossingen zijn, zoals Velolaser of Parifex Nano.

READ  Xbox GoldenEye 007-games beschikbaar, release op handen? | Xbox One

Lees ook : Hoe detecteer je autoradar? 3 onmiskenbare tekens

Eén ding is zeker: de dagen van radarsecties lijken geteld. Onze L’Argus-collega’s zijn streng: “Ja, de helft van de radarvloot van de afdeling staat op het punt te verdwijnen. Ja, de andere helft blijft behouden zolang deze operationeel is.” Verkeersveiligheid krijgt andere prioriteiten en met name de verspreiding van autonome snelheidscamera’s zal de echte kip zijn die de gouden eieren legt.