Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gebruik jij een blauwlichtfilter?

Gebruik jij een blauwlichtfilter?

Voor de enquête van deze week willen we eenvoudigweg weten of u wel of niet een blauwlichtfilter op uw smartphone of computer gebruikt.

Een persoon die ’s avonds naar het scherm van zijn smartphone kijkt // Bron: Eddy Billard op Unsplash

Elke dag worden we ertoe gebracht naar tamelijk lange schermen te kijken. Smartphone, desktopcomputer, smartwatch of tv-scherm. Daarom neemt oogvermoeidheid een belangrijke plaats in in de sector van nieuwe technologieën. Sommigen zeggen tegen zichzelf dat er oplossingen moeten worden gevonden om het netvlies van hun ogen te behouden. Wees echter gewaarschuwd: een onderzoek in een Cochrane-review zet vraagtekens bij de effectiviteit en geschiktheid van brillen met blauwlichtfilters.

Aan de ene kant zouden deze glazen de overheersing van andere kleuren zoals geel genereren. Aan de andere kant werd de effectiviteit van het in de bril ingebouwde anti-blauwlichtfilter aangetoond met behulp van methoden die niet voldoende betrouwbaar waren. Ten slotte heeft een bril met een blauwlichtfilter geen effect op vermoeide ogen.

Op dit punt moet worden opgemerkt dat het blauwlichtfilter voor brillen niet mag worden verward met het filter dat op de schermen zelf wordt toegepast. Aan de andere kant blijft het onderwerp hetzelfde en daarom inspireerde dit nieuws ons om de pollvraag van de week te stellen.

Heb je een blauwlichtfilter op je scherm?

Wij willen het u graag vragen Als u een blauwlichtfilter op uw smartphone of computerscherm gebruikt. Veel merken en externe ontwikkelaars bieden technologieën aan om het blauwe licht dat door het scherm wordt uitgezonden te verminderen en zo de druk op het netvlies te verminderen. Maar gebruik je het echt?

Bespreek uw antwoorden gerust in de opmerkingensectie van dit artikel. Zorg ervoor dat u de gesprekken beschaafd en respectvol houdt.


Maakt u gebruik van Google Nieuws (Nieuws in Frankrijk)? U kunt uw favoriete media volgen. Hij volgt FRANDROID op Google Nieuws (En Numerama).