Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Gebruik deze functie om een ​​sms-bericht naar uw locatie te sturen als er zich een probleem of gevaar voordoet

Gebruik deze functie om een ​​sms-bericht naar uw locatie te sturen als er zich een probleem of gevaar voordoet

Bent u ergens verdwaald, gebroken of in gevaar? Stuur snel een sms naar een dierbare of een hulpverlener met uw exacte locatie. Hij kan u helpen door precies te weten waar u zich bevindt.

Het is niet altijd gemakkelijk om iemand telefonisch uit te leggen waar u een ontmoetingspunt moet regelen. Als het proces in de stad heel eenvoudig is, met straatnamen en nummers, is het veel ingewikkelder om je locatie mondeling te beschrijven, midden op het platteland vol met kleine wegen die er allemaal hetzelfde uitzien. Een zeer gênante situatie als er bijvoorbeeld op een onbekende locatie een auto kapot gaat. Of erger nog, als je je ergens onveilig en gestresst voelt, vooral als je gestoord of aangevallen wordt. Hetzelfde geldt als u gewond raakt na een val of ongeval in de stad of buiten. Als u een dierbare of een hulpverlener belt om naar u toe te komen terwijl u probeert uit te leggen waar u zich bevindt, riskeert u kostbare tijd te verspillen met min of meer nauwkeurige beschrijvingen en een onzeker resultaat te krijgen.

Gelukkig biedt je vertrouwde smartphone je met een simpel smsje een serieuze helpende hand. Of het nu een Android-gsm of een iPhone is, met een berichtenapp gekoppeld aan de kaartendienst Google Maps of Apple Plans kunt u met een eenvoudig bericht binnen enkele seconden uw exacte coördinaten naar uw correspondent verzenden. praktisch!

Uw contactpersoon heeft een kaart op zijn mobiele telefoon met uw locatie als referentiepunt. Goed nieuws: de methode werkt ongeacht het type mobiele telefoon waarnaar u uw bericht verzendt. Zo kunt u een locatie-sms vanaf uw iPhone (met kaarten) naar een Android-smartphone sturen en omgekeerd, zonder angst voor compatibiliteitsproblemen. Het is genoeg om u snel uit de problemen te helpen. De enige vereiste: het apparaat moet verbonden zijn met een 3G/4G/5G- of Wi-Fi-netwerk om deze geolocatiegegevens te verzenden.

Locatie verzenden via sms, links op iPhone, rechts op Android © CCM

Uw locatie vermelden in een sms-bericht is net zo eenvoudig als het verzenden van een foto. Open in de sms-app een gesprek met de persoon naar wie u uw locatie wilt sturen. Raak de knop aan + Geplaatst aan de linkerkant van het berichtinvoerveld. Klik vervolgens op het pictogram plaats Op Android of positie Op iPhone. Mogelijk moet u de app toestaan ​​uw exacte locatie te gebruiken. Op Android hoeft u alleen maar op het kleine knopje te drukken SMS-voorraad Rechtsonder in het scherm. Het bericht met uw contactgegevens wordt onmiddellijk verzonden. Tik op de iPhone op Optie Stuur een label. U kunt een sms-bericht toevoegen om de situatie uit te leggen voordat u de sms verzendt zoals u normaal zou doen.

READ  'Demo' is uit op PS5, giga troll of devs scam?

Als uw correspondent hetzelfde type mobiele telefoon gebruikt als u (Android of iPhone), wordt er rechtstreeks in de berichtenapp een kaart weergegeven die uw locatie aangeeft. Als ze een iPhone gebruiken en jij een Android-apparaat of andersom, wordt ze gevraagd het bericht in de juiste app of in hun webbrowser te openen om de kaart te bekijken.