Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Game of Thrones-actrice Carice van Houten opgepakt in klimaatzaak

Game of Thrones-actrice Carice van Houten opgepakt in klimaatzaak

De Nederlandse actrice, die samen met Extinction Rebellion demonstreert voor klimaat, is zaterdag door de politie in Den Haag aangehouden.

Nederlandse actrice Carice van Houten, vooral bekend van haar rol in de serie Game of ThronesHij werd zaterdag gearresteerd tijdens een klimaatactie georganiseerd door Extinction Rebellion in Nederland, aldus lokale media.

De 46-jarige actrice maakte deel uit van een groep activisten die het Utrechtsbahn-gedeelte van de A12 in het centrum van Den Haag blokkeerde uit protest tegen Nederlandse subsidies voor fossiele brandstoffen.

De politie, die waterkanonnen gebruikte om de activisten uiteen te drijven, maakte in de loop van de middag op Twitter bekend dat ze de arrestaties hadden verricht.

“de zomer komt eraan”

Het Nederlandse persbureau ANP meldde dat Carice van Houten, die eerder via haar Instagram-account ter plaatse had aangegeven aanwezig te zijn, met een van de gecharterde bussen werd “vervoerd” om de arrestanten te evacueren.

In een video die ze op de sociale netwerksite plaatste, zien we de actrice die het personage Melisandre in V Game of ThronesZe dragen rode jassen en worden nat van de waterkanonnen.

Dit was de zevende actie die Extinction Rebellion de afgelopen maanden organiseerde in dit deel van Den Haag. Veel bekende Nederlanders namen deel aan deze werken. Carice Van Houten heeft al verschillende keren aan deze demonstraties deelgenomen, waarbij ze met name het bord “summer is coming” liet zien, verwijzend naar de uitdrukking Game of Thrones“de winter komt eraan”.

De belangrijkste artikelen